Kundmeddelande

Tekniskt underhåll på folksam.se

Pga. tekniskt underhåll går det inte att anmäla skada på webben denna helg. Vi beklagar detta.

Medlemsförsäkringar

Elektrikerförbundet

Hej!

Som medlem i Elektrikerförbundet får du ett erbjudande som tagits fram i samarbete mellan Folksam och förbundet. Vissa försäkringar ingår från början med ditt medlemskap – andra kan du själv köpa till, om du har behov.

Oavsett så får du en kundservice med hög tillgänglighet, en skadehantering där åtta av tio kunder är nöjda eller mycket nöjda och ett generöst rabattsystem. Välkommen till oss!

Det här ingår i ditt medlemskap
 • Hemförsäkring för medlemmar

  I ditt medlemskap ingår en av marknadens bästa hemförsäkringar – till ett mycket bra pris. Dessutom kan du skräddarsy försäkringen efter eget behov genom att uppgradera och välja tillägg.

 • Olycksfallsförsäkringen Medlemsolycksfall

  Du som är medlem har ett olycksfallsskydd även när du är ledig. Försäkringen Medlemsolycksfall - Fritid ingår i medlemskapet och du kan också teckna den för din sambo.

 • Inkomstförsäkring

  Med inkomstförsäkringen kan du behålla c:a 80 procent av inkomsten även vid arbetslöshet, i jämförelse med den högsta ersättning som betalas ut från arbetslöshetskassan per dag: 910 kronor.

 • Kompletterings-TGL

  Den här livförsäkringen gäller för de försäkringsberättigade medlemmar som inte omfattas av tjänstegrupplivförsäkring genom avtal, eller jämförbar försäkring tecknad på medlemmens arbetsplats.

 • Grupplivförsäkring

  Om du skulle gå bort kan dina anhöriga drabbas av oväntade kostnader. I ditt medlemskap ingår en livförsäkring som kan hjälpa till att täcka till exempel begravningskostnader

 • Barngrupplivförsäkring

  Gäller för barn till gruppmedlem till och med det kalenderår barnet fyller 18 år. Också barn till make, registrerad partner eller sambo omfattas – om barnet är folkbokfört på samma adress som medlemmen. Barnet måste vara bosatt inom Norden. Om barnet skulle avlida utbetalas 25 000 kronor till barnets dödsbo.

 • Olycksfall 60+

  Att vara försäkrad mot plötsliga utgifter är minst lika viktigt efter pensionen som när du arbetar. Med ditt medlemskap ingår en olycksfallsförsäkring även efter att du fyllt 65.

Ansluts du till om du inte tackar nej
 • Sjuk- och efterlevandeförsäkring för dig och din äkta hälft

  Sjuk- och efterlevandeförsäkring ansluts du och din äkta hälft till om du är ny medlem och inte tackar nej. Är du redan medlem och vill medförsäkra hustru, man eller en sambo kontaktar du oss.

 • Olycksfallsförsäkringen Medlemsolycksfall - för äkta hälft

  Försäkringen Medlemsolycksfall - Fritid gäller även för nya medlemmars hustru eller man om du inte tackar nej. Är du redan medlem men vill medförsäkra äkta hälften kontaktar du oss.

Försäkringar du kan köpa till
 • Olycksfallsförsäkringen Medlemsolycksfall - för din sambo

  Olycksfallsskydd för dig själv ingår. Men du kan komplettera Medlemsolycksfall Fritid att gälla med samma ersättning för din sambo. Det kostar bara 38 kronor i månaden!

 • Sjuk- och efterlevandeförsäkring - för din sambo

  Sjuk- och efterlevandeförsäkringen ansluts du och din äkta hälft till om du inte tackar nej. Men du kan också medförsäkra din sambo om du inte är gift - till samma pris du själv betalar.

 • Barnförsäkringen Medlemsbarn

  Medlemsbarn innehåller samma skydd som våra individuella barnförsäkringar, men är billigare och kan tecknas utan hälsoprövning.

 • Seniorförsäkringar

  Som seniormedlem ingår fortsatt olycksfalls- och hemförsäkring men du kan uppgradera med olycksfall 60+ för din partner och Sjukdom 60+ för dig själv och din partner - eller starta ett sparande.

Fråga oss

Vad ingår och vad behöver just du? Vi hjälper dig!

0771–950 950

Måndag – fredag 7.30 – 21.00
Lördag – söndag 9.00 – 19.00

Sjuk och efterlevandeförsäkring

Film om Sjuk- och efterlevandeförsäkring

Nu förbättrar vi försäkringen för dig genom att:
 • höja utbetalningstiden för sjukförsäkringen från 13 till 18 månader
 • sänka kvalifikationstiden för att omfattas av ersättning vid diagnos
 • höja livförsäkringsbelopp till efterlevande

Kolla dina rabatter

Upp till 25% rabatt på många försäkringar om du samlar och förebygger!

Preskriptionstiden förlängs

Nu har du tio istället för tre år på dig att ansöka om försäkringsersättning från det att skadan inträffade.

Preskriptionstiden ändras enligt Försäkringsavtalslagen och gäller händelser som inträffar efter den 1 januari 2015.

Insurances in your native language

List of available languages