Cookies på folksam.se

En cookie är en mycket liten textfil som lagras i din dator. Den används för att komma ihåg dig och dina val på hemsidan. Cookies är ett utmärkt sätt för hemsidor att spara viktig information och inställningar.

Till exempel när du senast var där, vad du skrev in i ett formulär så att du slipper skriva igen, vilka val du gjort och så vidare. Cookies kan inte innehålla kod och därför behöver du inte oroa dig för reklam, spionprogram, virus eller liknande.

Cookies belastar inte ditt system märkbart. Det är bara hemsidan som sparade textfilen som kan läsa den, så ingen annan kan snoka vad du gjort hos oss. Vi använder två typer av cookies, sessions-cookies och så kallade fasta cookies.
Sessions-cookies

På vår hemsida använder vi mest sessions-cookies. De hjälper oss att hålla reda på och känna igen din webbläsare och gör att du kan använda olika tjänster på vår hemsida som till exempel att räkna ut vad en bilförsäkring skulle kosta eller gå in på tjänsten Mina sidor. Sessions-cookies lagras inte permanent i din dator, de försvinner när du stänger din webbläsare.

Fasta cookies

Vi använder även så kallade fasta cookies. Det är en liten fil som gör att webbplatsen känner igen dig vid ett återbesök. I den lagras information så att till exempel vissa meddelanden bara visas en gång. Fasta cookies lagras i din dator och måste tas bort manuellt.

Nej tack

Om du inte vill tillåta lagring av cookies i din dator kan du stänga av den möjligheten i webbläsarens säkerhetsinställningar. Då lagras inga cookies i din dator, men du kommer inte heller kunna använda vissa funktioner på våra och andras hemsidor. Du kan också göra en inställning som varnar varje gång en cookie dyker upp och avgöra från fall till fall om du vill tillåta den eller inte.