Kom till Falsterbo Horse Show

Tävla om biljetter här!

Vi är stolt sponsor till ett av årets mest efterlängtade ridsportevent – Falsterbo Horse Show.

Den 7 till 15 juli finns vi på samma plats som vanligt – nära huvudentrén vid Stora Hopparenan – och har öppet alla dagar.
 • Tävla! Har du planer på att besöka Falsterbo Horse Show i år? Tävla med oss så har du chans att vinna två entrébiljetter till valfri dag.
 • Rabatt! Vi ger dig smarta tips om hästförsäkringar och vill du teckna på plats erbjuder vi 20% rabatt under hela veckan.
 • Köp! Är du på shoppinghumör kan du handla våra populära täcken, schabrak och Svenska Ridsportförbundets storsäljare, pikétröjan.
Tävlingen är nu avslutad och vinnarna är meddelade via mail. Tack till alla som tävlade!
null
OS-medaljören Rolf-Göran Bengtsson behöver kanske inte någon närmare presentation.
Kom och lyssna när experterna diskuterar intressanta frågor om hästar. Anmälan görs i Folksamtältet innanför huvudentrén vid hopparenan. Antalet platser är begränsat, först till kvarn som gäller.

Välkommen till Falsterbos presstält!

 • 08.30–08.45 Frukost serveras

  08.45–09.30 Seminariet påbörjas

Fredag 13 juli: Kolik – vanligt och ibland livsfarligt!

Veterinär Anna Eriksson
Lär dig mer om vad du kan göra för att undvika att hästen får kolik enligt den senaste forskningen.

Lördag 14 juli: Akutsjukvård

Veterinär Anna Eriksson
Här får du checklistan när skadan är framme! Hur ska du agera och vilka förberedelser ska du göra innan veterinären är på plats? Vad kan veterinären göra på plats och när måste hästen direkt till djursjukhuset.

Söndag 15 juli: Så förebygger du skador och sjukdomar hos din häst

Rolf-Göran Bengtsson i samtal med veterinär Ellen Law
Lär dig hitta de små felen innan de blir stora så att veterinärbehandlingar kan undvikas. Upptäck Q-Horse som med avancerad teknik och kameror mäter i 360 graders perspektiv och gör en komplett analys av hästars rörelsemönster.

RGB vill inte lämna något åt slumpen utan tar hjälp av den nyaste mättekniken. Allt för att skapa dom bästa förutsättningarna inför kommande OS-satsning!
Anna Eriksson
Leg. veterinär, Specialistkompetens i Hästens Sjukdomar, Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Anna tog veterinärexamen vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 2007. Hon är ett välkänt ansikte för många hästägare och arbetade tidigare som ambulerande veterinär i Skåne.
Ellen Law
Leg. veterinär, Cert. hästkiropraktor (IAVC & IVCA), Evidensia Hästkliniken Flyinge, Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Ellen tog veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet 2011 och började efter några år som hästveterinär på bland annat Hallands Djursjukhus arbeta på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg. Hon arbetar numera även deltid som banveterinär på Jägersro Galopp. Ellen har en bakgrund inom hoppsporten och rider så ofta hon kan.
Våra försäkringsspecialister är på plats och hjälper dig med olika frågor om din hästförsäkring.

Till exempel med att:

 • Teckna hästförsäkring på plats, du får 20 % rabatt
 • Ändra eller höja försäkringsbeloppet
 • Svara på frågor om din hästförsäkring
 • Se över övriga försäkringar - till exempel den förmånliga hemförsäkringen för Svenska Ridsportförbundets medlemmar som ger rabatt på Folksams övriga försäkringar

Möt våra experter på plats

Lena Borssén
”Jag ger mina kunder hög servicenivå, det är värdefullt att ha ett eget ombud.”

På Lenas gård och i hennes familj har man fött upp halvblodshästar med inriktning mot hoppning i över 35 år. Hon har själv tävlat tom MSV klass och utbildat många unghästar. Tillsammans med döttrarna har man idag fokus på att utbilda och tävla fina unga hästar till försäljning.

Vid sidan om arbetet med försäkringar har hon ett stort engagemang i avelsorganisationen ASVH Väst. Lena har arbetat med försäkringar i hela 26 år och har en bred kunskap om både häst-, hund- och kattförsäkring.
Ann Andersson
”Jag brinner för hästar och anser att Folksams nya hästförsäkringar verkligen tål att jämföras.”

Ann har arbetat med försäkringar i 25 år. Hon har alltid ägt hästar och har idag sju svenska hoppstammade halvblod.

Ann arbetar mest med utbildning av unghästar som dottern ska ta över, men har tävlingsridit mycket under åren och gör det fortfarande ett par gånger om året. Hon har även arbetat med uppfödning, inackordering och hoppträning.
Helene Baumgartner Lassa
”Jag älskar allt med hästar, även mockningen.”

Helene har arbetat med försäkringar i över 30 år, och hjälper sina kunder med allt från försäkring till hästpass.

Hemma på gården i Hälsingland föder hon upp halvblod för hoppning och har en hel del riktigt fina avkommor som blir intressanta att följa. Nuförtiden rider hon mest för husbehov, men har tidigare ridit fälttävlan. På fritiden är hon även verksam som hopp- eller överdomare.
Lena Helsingius Maneschiöld
”Jag har sysslat med uppfödning och tävlingsverksamhet i 35 år.”

Lena har fött upp och matchat fram ett flertal hästar i internationell svår hoppning, bland annat Cést la vie som har nått internationella framgångar med landslagsryttaren Peder Fredricsson.

Hästen tävlas numera av Lenas son Niklas. Idag har Lena fem hästar i stallet. Hon har gedigen erfarenhet av arbete med hästförsäkringar sedan cirka 15 år tillbaka.
Mia Bråve
”Mitt stora hästintresse har följt mig hela livet, både i mitt yrke och som hobby.”

Mia har ridit sen barnsben, grunden lades i Flyinge där hon blev intresserad av hoppning, dressyr och avel. Senare kom hon i kontakt med westernridning och blev förälskad i quarter- och painthästar.

Sedan 15 år tillbaka bedriver hon tillsammans med familjen en avels- och träningsanläggning med painthästar. Där finns också liten kennel med dansk-svenska gårdshundar.
Unni Gustafsson
”Först hopptränade och tävlade jag i tio år, nu är det min dotters tur.”

Unni har en gedigen erfarenhet av ideella uppdrag i ridföreningar och Stockholm Läns Ridsportförbund.

Har i flera år tävlat och tränat med egna hopphästar och är även verksam som banbyggare, överdomare och domare i hoppning samt FEI Steward.
Moa Häggkvist
"Jag är en hästtokig tjej som alltid har haft häst."

Moa fick börja rida på familjens shettis, och har haft förmånen att få rida och tävla både individuellt samt i lag från ungålder. Hon är en hoppryttare som är ridskoleskolad och hon värnar också om ridskolan. Hon både tränar och tävlingsrider fortfarande samt har utbildat och tävlat unghästar.

Hon har tidigare jobbat som ridinstruktör, men har annat heltidsjobb idag – hästarna är som för många andra ett fritidsintresse vid sidan om. Moa tycker att livet med hästar är en härlig livsstil, oavsett vad man använder sin häst till. Det är en sport som man aldrig blir för gammal för, häst är bäst!
Kerstin Åker Werner
"Hästar har funnits vid min sida nästan hela mitt liv, både som hobby och yrke"

Fullbloden, ”galopphästarna”, har en speciell plats i Kerstins hjärta eftersom hon har arbetat med dem sedan barnsben. Hon har ridit, tävlat, tränat, importerat fullblod från England och även arbetat utomlands.

Hon har arbetat med försäkringar i mer än 35 år och tycker fortfarande det är lika roligt, idag inriktad på häst, hund och kattförsäkring. Men hon hjälper även till att få kontakt inom Folksam om det finns ett andra försäkringsbehov, som till exempel hem- eller bilförsäkring.
Louise Sjöberg
”Mitt stora intresse är hästar och i synnerhet dressyr. ”

Louise bor i Sollefteå men i veckorna träffar vi henne i Sundsvall på jobbet som verksamhetsspecialist på Folksam Djur. Långt ifrån alla har turen att få arbeta med sitt stora intresse men Louise är en av dem som gör just det.

Hemma finns halvblodsvalacken Rossini och labradoren Laban. Tidigare har Louise jobbat på Statens Hundskola och djursjukhus. Högskolestudier har hon också hunnit med. På sin fritid är Louise domare i dressyr.
Helena Fransson
”Något som jag tycker är viktigt är att vi har en hästförsäkring som våra kunder verkligen behöver och vill ha.”

Det är ingen tvekan om att Helenas hjärta klappar för hästar. Tidigare har hon bott på en gård, haft egna hästar och tävlat i hoppning upp till 120. Hon har också hållit på med avel och fått fram sju små föl.

Du kan ha turen att få prata med Helena när du ringer till Folksam Djur. Där arbetar hon som verksamhetsspecialist och med att utveckla Folksams hästprodukter.

Folksam Elitallsvenska

Söndag 8 juli på Stora Hopparenan avgörs det vilket lag, av de åtta som kvalat in, som blir SM-mästare i laghoppning.

Folksams Stora Hingstpris

Priset går till den hingst som har mest framgångsrika avkommor i Folksam Open för 5- och 6-åriga hästar. Prisutdelning för bästa dressyrhingst äger rum på Dressyrarenan fredag 13 juli kl. 11.25 och för bästa hopphingst på Stora Hopparenan söndag 15 juli kl. 15.55.

Folksam Open

Den mest betydelsefulla unghästtävlingen i Sverige. Semifinalerna startar på måndagen den 9 juli, och tävlingarna håller sedan på under hela veckan. Läs detaljerat tidsprogram via länken nedan.

Läs hela programmet på Falsterbo Horse Show

Folksam Open

 • Folksam Open 4-åringar Hoppning
 • Folksam Open 5-åringar Hoppning
 • Folksam Open 6-åringar Hoppning
 • Folksam Open 4-åringar Dressyr
 • Folksam Open 5-åringar Dressyr
 • Folksam Open 6-åringar Dressyr