Träffa våra experter på Falsterbo Horse Show

Tävla om biljetter här!

Falsterbo Horse Show är ett av årets mest efterlängtade ridsportevent. Vi är på plats 8-16 juli, som glad och stolt sponsor.

Besök oss i vårt tält så berättar vi mer om hur vi har förbättrat vår hästförsäkring. Vi hjälper dig att teckna en riktigt bra försäkring!

Vad vet du om Folksam och Falsterbo Horse Show? Tävla om fina priser tillsammans med oss eller gör ett besök i Folksamshopen som säljer våra populära täcken och schabrak. Du har också möjlighet att ladda mobilen i vår hästtransport.

Fotograf: Mikael Sjöberg
Nu är tävlingen avslutad. Tack till alla som tävlade!

Vinnarna är meddelade via mejl och biljetterna hämtas ut i Falsterbos entrékassa.
Louise Sjöberg
”Mitt stora intresse är hästar och i synnerhet dressyr. ”

Louise bor i Sollefteå men i veckorna träffar vi henne i Sundsvall på jobbet som verksamhetsspecialist på Folksam Djur. Långt ifrån alla har turen att få arbeta med sitt stora intresse men Louise är en av dem som gör just det.

Hemma finns halvblodsvalacken Rossini och labradoren Laban. Tidigare har Louise jobbat på Statens Hundskola och djursjukhus. Högskolestudier har hon också hunnit med. På sin fritid är Louise domare i dressyr.
Helena Fransson
”Något som jag tycker är viktigt är att vi har en hästförsäkring som våra kunder verkligen behöver och vill ha.”

Det är ingen tvekan om att Helenas hjärta klappar för hästar. Tidigare har hon bott på en gård, haft egna hästar och tävlat i hoppning upp till 120. Hon har också hållit på med avel och fått fram sju små föl.

Du kan ha turen att få prata med Helena när du ringer till Folksam Djur. Där arbetar hon som verksamhetsspecialist och med att utveckla Folksams hästprodukter.
Lena Borssén
”Jag ger mina kunder hög servicenivå, det är värdefullt att ha ett eget ombud.”

På Lenas gård och i hennes familj har man fött upp halvblodshästar med inriktning mot hoppning i över 35 år. Hon har själv tävlat tom MSV klass och utbildat många unghästar. Tillsammans med döttrarna har man idag fokus på att utbilda och tävla fina unga hästar till försäljning.

Vid sidan om arbetet med försäkringar har hon ett stort engagemang i avelsorganisationen ASVH Väst. Lena har arbetat med försäkringar i hela 26 år och har en bred kunskap om både häst-, hund- och kattförsäkring.
Ann Andersson
”Jag brinner för hästar och anser att Folksams nya hästförsäkringar verkligen tål att jämföras.”

Ann har arbetat med försäkringar i 25 år. Hon har alltid ägt hästar och har idag sju svenska hoppstammade halvblod.

Ann arbetar mest med utbildning av unghästar som dottern ska ta över, men har tävlingsridit mycket under åren och gör det fortfarande ett par gånger om året. Hon har även arbetat med uppfödning, inackordering och hoppträning.
Helene Baumgartner Lassa
”Jag älskar allt med hästar, även mockningen.”

Helene har arbetat med försäkringar i över 30 år, och hjälper sina kunder med allt från försäkring till hästpass.

Hemma på gården i Hälsingland föder hon upp halvblod för hoppning och har en hel del riktigt fina avkommor som blir intressanta att följa. Nuförtiden rider hon mest för husbehov, men har tidigare ridit fälttävlan. På fritiden är hon även verksam som hopp- eller överdomare.
Lena Helsingius Maneschiöld
”Jag har sysslat med uppfödning och tävlingsverksamhet i 35 år.”

Lena har fött upp och matchat fram ett flertal hästar i internationell svår hoppning, bland annat Cést la vie som har nått internationella framgångar med landslagsryttaren Peder Fredricsson.

Hästen tävlas numera av Lenas son Niklas. Idag har Lena fem hästar i stallet. Hon har gedigen erfarenhet av arbete med hästförsäkringar sedan cirka 15 år tillbaka.
Mia Bråve
”Mitt stora hästintresse har följt mig hela livet, både i mitt yrke och som hobby.”

Mia har ridit sen barnsben, grunden lades i Flyinge där hon blev intresserad av hoppning, dressyr och avel. Senare kom hon i kontakt med westernridning och blev förälskad i quarter- och painthästar.

Sedan 15 år tillbaka bedriver hon tillsammans med familjen en avels- och träningsanläggning med painthästar. Där finns också liten kennel med dansk-svenska gårdshundar.

Aktiviteter och seminarier

Kom förbi Folksams tält. Du hittar oss på samma plats som vanligt, precis innanför huvudentrén vid hopparenan och vi har öppet alla dagar.

Våra försäkringsspecialister finns på plats och kan hjälpa dig med att:

  • Teckna hästförsäkring på plats, du får ett hästtäcke.
  • Presentera försäkringsförslag.
  • Ändra eller höja försäkringsbeloppet.
  • Svara på frågor om din hästs försäkring.
  • Se över övriga försäkringar, till exempel den förmånliga hemförsäkringen för Svenska Ridsportförbundets medlemmar som ger rabatt på Folksams övriga försäkringar.

Det finns också möjlighet att ta en paus och sitta ner en stund hos oss. Du kan också tävla och få chansen att vinna fina priser till dig och din häst.

Folksamshopen är på plats där du bland annat kan köpa schabrak, hästtäcken och utvalda kläder från Svenska Ridsportförbundets supporterkollektion

Om batteriet börjar ta slut står Folksams hästtransport redo. Där laddar du mobilen i låsbara skåp. ”Ladda mobilen”-transporten finns i direkt anknytning till stora entrén.

Folksam var med om att ta fram den nya dokumentären om vår svenske stjärnryttare, Rolf-Göran Bengtsson.

Du kan köpa ett signerat exemplar av filmen i Folksamtältet under Falsterboveckan. Begränsad upplaga, först till kvarn. Passa på!

Vad kan vara bättre än att börja dagen med frukost och lyssna till och lära av en av våra allra bästa ryttare! Lördag morgon är Rolf-Göran Bengtsson tillbaka och delar med sig av sina bästa hoppövningar.

Vilka hopp- och markarbetsövningar är lämpliga för olika typer av hästar och vid olika utbildningsnivåer för häst och ryttare? Kanske berättar Rolf-Göran vilka övningar Casall fick träna på mellan tävlingarna. Självklart har du möjlighet att ställa egna frågor.

Tid: lördag 15/7 kl. 08.30
Plats: Falsterbos Presskonferenstält - OBS NY PLATS!
Ta höger när du kommer in genom huvudentrén, fortsätt cirka 100 meter. Tältet ligger mellan barnhörnan och det bruna huset.
Anmälan: I Folksamtältet senast fredag kl. 15. Antalet platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller. Frukost serveras kl. 08.30, seminariet börjar kl. 09.00.

Välkommen till vårt kvällsmingel och hör bland annat Marie Rhodin, ryttare och veterinär berätta om den senaste forskningen om hältor på hästar. Du får veta mer om hur du med hjälp av ny teknik lättare kan hitta var hältan kommer ifrån.

Vi kommer att visa film och med mentometer får du vara med och gissa var hältan på hästen sitter. Du har möjlighet att ställa egna frågor. Folksam bjuder på snacks och dryck.

Tid: söndag den 9 juli kl. 18.30
Plats: Stora VIP-tältet vid hopparenan
Övrigt: Fri entré – Ingen föranmälan

Stanna gärna kvar i tältet som har servering hela kvällen.

Hästtävlingar

Åtta lag har kvalat sig till final och första kvalomgången går på dressyrarenan söndagen den 9 juli. Stora finaldagen går på hopparenan onsdagen den 12 juli, då avgörs det vilket lag som blir SM-mästare i laghoppning.

Stora Hingstpriset går till den hingst som har mest framgångsrika avkommor i Folksam Open. Priset delas ut i både dressyr och hoppning. Prisutdelning på dressyrarenan fredag 14 juli kl. 09.25.

Den mest betydelsefulla unghästtävlingen i Sverige, i år utökad med en ny klass, dressyr för 4-åringar. Semifinalerna startar på måndagen den 10 juli, och tävlingarna håller sedan på under hela veckan. Läs detaljerat tidsprogram via länken nedan.

Folksam Elitallsvenska
Folksam Open 4-åringar Hoppning
Folksam Open 5-åringar Hoppning
Folksam Open 6-åringar Hoppning
Folksam Open 4-åringar Dressyr
Folksam Open 5-åringar Dressyr
Folksam Open 6-åringar Dressyr

Läs hela programmet på Falsterbo Horse Show