Träffa våra experter på Falsterbo Horse Show

Lena Borssén

”Jag ger mina kunder hög servicenivå, det är värdefullt att ha ett eget ombud.” På Lenas gård och i hennes familj har man fött upp hästar i över 30 år och idag har hon sju halvblod och snart ett föl. Hon har själv tävlat på hög nivå och nu gör hennes döttrar samma sak. Vid sidan om arbetet med försäkringar har hon ett stort engagemang i avelsorganisationen ASVH Väst. Lena har arbetat med försäkringar i hela 23 år och har en bred kunskap om både häst-, hund- och kattförsäkring.

Lena Helsingius Maneschiöld

”Jag har sysslat med uppfödning och tävlingsverksamhet i 35 år.” Lena har fött upp och matchat fram ett flertal hästar i internationell svår hoppning, bland annat Cést la vie som har nått internationella framgångar med landslagsryttaren Peder Fredricsson. Hästen tävlas numera av Lenas son Niklas. Idag har Lena fem hästar i stallet. Hon har gedigen erfarenhet av arbete med hästförsäkringar sedan cirka 15 år tillbaka.

Ann Andersson

”Jag brinner för hästar och anser att Folksams nya hästförsäkringar verkligen tål att jämföras.” Ann har arbetat med försäkringar i 25 år. Hon har alltid ägt hästar och har idag sju svenska hoppstammade halvblod. Ann arbetar mest med utbildning av unghästar som dottern ska ta över, men har tävlingsridit mycket under åren och gör det fortfarande ett par gånger om året. Hon har även arbetat med uppfödning, inackordering och hoppträning.

Heléne B Lassa

”Jag älskar allt med hästar, även mockningen.” Helene har arbetat med hästar i 12 år och kom direkt i 'ponnyåldern'. Hon har tävlat i fälttävlan och även försökt sig på avel. Lägger ner i snitt 3-4 timmar per dygn på sina 6 halv- och fullblodshästar. Rider på motionsnivå, är arrangör i Bollnäs ridsällskap, hoppdomare och gör underlag för hästpass.

Unni Gustavsson

”Först hopptränade och tävlade jag i tio år, nu är det min dotters tur.” Unni har en gedigen erfarenhet av ideella uppdrag i ridföreningar och Stockholm Läns Ridsportförbund. Har i flera år tävlat och tränat med egna hopphästar och är även verksam som banbyggare, överdomare och domare i hoppning samt FEI Steward.

Mia Bråve

”Mitt stora hästintresse har följt mig hela livet, både i mitt yrke och som hobby.” Mia har ridit sen barnsben, grunden lades i Flyinge där hon blev intresserad av hoppning, dressyr och avel. Senare kom hon i kontakt med westernridning och blev förälskad i quarter- och painthästar. Sedan 15 år tillbaka bedriver hon tillsammans med familjen en avels- och träningsanläggning med painthästar. Där finns också liten kennel med dansk-svenska gårdshundar.

Moa Häggkvist

”Jag är en hästtjej som är fostrad i den hårda skolan av tre äldre hästtokiga systrar.” Moa har växt upp och bor fortfarande kvar i det natursköna Västernorrland. Hemma hos henne bor Old english sheepdogen Iris, bondkattan Hedda och halvblodshästen Cyrano. Hon bodde 500 meter från ridskolan, vilket säkert bidrog till att Moa kunde rida innan hon kunde gå. Moa har ett eget stall och där står förutom Cyrano inhyrningar och hästar som hon har för tillridning eller försäljning.

Emma Borssén

”Jag finns där för dig och älskar allt som har med djur att göra.” Emma är en positiv tjej som har vuxit upp i en familj som kan mycket om hästar. Hon är utbildad ekonom med känsla för siffror och har tävlat i medelsvår hoppning med ponnyer och hästar som hon själv har fött upp. Hon älskar allt som har med djur att göra och ser på kunskap och service som de viktigaste källorna till framgång.