Hästförsäkringar

Våra hästförsäkringar

Trygghet för din häst finns här. Oavsett om du har en ridhäst, avelshäst, travhäst, galopphäst eller om du väntar föl. Våra hästförsäkringar har massor med fina fördelar! Välj Bas för ett grundläggande skydd eller Stor för mer omfattande trygghet.

Så tycker våra kunder om ossMer för hästägaren

Har du redan någon av våra hästförsäkringar? Här hittar du information om de rabatter du kan få, hur du kontaktar våra djurombud och vilka ridhjälmar som är ett bra val.

Vanliga frågor och svar om hästförsäkring

Som hästägare vet man att någon gång så är olyckan framme och man behöver åka till veterinären med sin häst. Det är tryggt att ha en försäkring så man har hjälp med ersättning om kostnaderna blir höga.

Priset beror på en mängd olika faktorer, till exempel valt försäkringsbelopp för liv- respektive veterinärvårdmoment, ras, ålder och användningsområde. Du kan själv räkna på priset för att se hur mycket det kan bli.

I alla hästförsäkringar så ingår ett olycksfallsskydd för alla som hanterar hästen. Ingår gör även tre kostnadsfria samtal till First Vet per försäkringsår och häst.

Du kan välja veterinärvård och/eller livförsäkring till din häst och det finns tre olika veterinärvårdsbelopp.

Väljer du Stor omfattning ingår även en utökad ersättning för buköppning med 50.000 kr. Du får då även ersättning för alternativ behandling/rehabilitering, djurambulans, laserbehandling av sårskada, nödslakt/destruktion, sjukbeslag, utlämnad receptbelagd medicin och veterinärens resor.

Du väljer hästförsäkring utifrån vad hästen ska användas till.

A2 livförsäkring är en begränsad försäkring som gäller om hästen dör eller är så svårt sjuk eller skadad att den inte kan leva vidare.

A1 livförsäkring gäller för samma sak men även för om hästen förlorar sin användbarhet som ridhäst på grund av skada eller sjukdom.

Du kan teckna försäkring från det att hästen föds till och med 17 års ålder.

Vid en direkt överflyttning från annat försäkringsbolag eller annan försäkringstagare har du ingen karenstid utan försäkringen gäller fullt ut från första dagen. Vid nyteckning är det 20 dagars karens innan försäkringen gäller fullt ut.