Få upp till 20% rabatt!

Sveriges populäraste

Hemförsäkring

Så hanterar vi dina personuppgifter

Få upp till 20% rabatt!
Hyresrättsförsäkring - högst betyg hos Konsumenternas – med låg självrisk och högt försäkringsbelopp!


För att du älskar din hyresrätt

Vår hemförsäkring skyddar dig, dina saker och ditt hem. Hemma och på resan.

Vi försäkrar 1,8 miljoner hushåll – välkommen du också!

  • Sveriges populäraste hemförsäkring – Vi försäkrar flest hem i Sverige enligt branschstatistik från Svensk Försäkring 2022.
  • Topprankad hjälp när du behöver den! – Vår servicekvalitet får högsta betyg enligt Svensk Kvalitetsindex (SKI 2021).
  • Marknadens bästa skydd – Vår hemförsäkring får högsta betyg för sitt innehåll hos Konsumenternas.se

Därför väljer du vår hemförsäkring

Sveriges populäraste hemförsäkring

Vi kan hemförsäkringar och med drygt 2 miljoner hem försäkrade hos oss försäkrar vi flest hem i Sverige enligt Svensk Försäkring.

Marknadens mest omfattande skydd

När Konsumenternas Försäkringsbyrå objektivt jämför de olika försäkringarnas innehåll får vår hemförsäkring högst betyg av alla. Oavsett om du väljer omfattningen Bas eller Stor får du en topprankad hemförsäkring.

Låg självrisk

Väljer du Hemförsäkring Stor får du inte bara ett mer omfattande skydd. Självrisken för dina saker halveras dessutom till endast 900 kronor.

Bästa skyddet för dina saker

Oavsett om sakerna i ditt hem är dina egna, hyrda eller lånade så har vi marknadens bästa egendomsskydd i vår hemförsäkring enligt Konsumenternas.se. Dessutom kan du få upp till 80.000 kronor i ersättning när oturen är framme. Hemma och på resan – dygnet runt.

Skydd även när du orsakat någon annan skada

Om du skulle krävas på skadestånd efter att ha råkat skada en annan person eller någon annans saker kan du oftast få hjälp med ersättningen via ansvarsskyddet i hemförsäkringen.

Lågt åldersavdrag på hemelektronik

Skulle exempelvis din tv eller dator gå sönder får du ett jämförelsevis lågt åldersavdrag. Med Hemförsäkring Stor har du inget åldersavdrag alls, upp till fyra år från köpet.

Bästa reseskyddet både i och utanför Sverige

Oavsett vart du reser har du alltid ett reseskydd de första 45 dagarna om du råkar ut för en olycka, blir sjuk eller bestulen. Skyddet innefattar även nästan alla riskfyllda aktiviteter så som skidåkning, dykning eller långsegling på öppet hav. Reseskyddet i vår hemförsäkring har helt enkelt fått högst betyg i Konsumenternas jämförelse.

Bra tjänster som alltid ingår

Du får tillgång till personlig och kostnadsfri rådgivning om du ska bygga om, spara energi eller skadeförebygga hemma. Du får även hjälp vid ID-stöld, rabatterad tillgång till digitalt bankfack samt familjejuridisk hjälp om du behöver.

Försäkringen är märkt med Bra Miljöval©

Hemförsäkringen är certifierad enligt Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval© – en av världens tuffaste miljömärkningar. Det innebär att vi ställer tuffa krav på att minska avfall vid reparation, använda miljövänliga ersättningsprodukter och spara pengar tack vare återbruk när det är möjligt.

Du kan få upp till 20 % i rabatt

Samla både din hem- och bilförsäkring i Folksam så kan du få 10% rabatt på båda försäkringarna. Få ytterligare upp till 10% rabatt på din hemförsäkring om du hjälper till att förebygga inbrott. Tecknar du hemförsäkring via facket ser rabatterna lite annorlunda ut.

Topprankad hjälp när du behöver det

Vi finns här för dig. Du får hjälp att teckna rätt försäkring utifrån ditt behov och dina förutsättningar. Råkar du ut för en skada hjälper vi dig på bästa sätt. Vår servicekvalitet får högsta betyg enligt Svensk Kvalitetsindex (SKI2021).

Vi är kundägda – mer tillbaka till dig

Tills skillnad från många av våra konkurrenter är det du som kund som äger Folksam. För oss är nöjda kunder och nöjda ägare samma sak. Vi delar inte ut bonusar till chefer. Vinsten används till återbäring, generös skadereglering och för att förbättra för dig som kund.

Det mest hållbara varumärket i branschen

Folksam har rankats som Sveriges mest hållbara varumärken i kategorin försäkring av Sustainable Brand Index 2021. Dina sparpengar placeras ansvarsfullt och vi är stolta över att kunna erbjuda boende- och bilförsäkringar märkta med Naturskyddsföreningens ”Bra Miljöval”. Allt hållbarhetsarbete gör vi tillsammans med våra kunder och ägare och tillsammans försäkrar vi oss om en bättre morgondag.

Forskar och förebygger för din trygghet

Du får tips på hur du kan slippa skador i ditt hem, till exempel från vatten, brand och inbrott. Våra trafikforskare testar hur säker bilen är. Vi hjälper dig att göra hållbara val, till exempel genom att testar och jämför allt från cykelhjälmar till solpaneler och värmepumpar.

Stort utbud av olika försäkringar

Hur du än lever och bor så finns det saker runt dig som du tycker om. Folksam har ett stort utbud av försäkringar för alla tänkbara behov och livssituationer. Det enklaste är att samla alla försäkringar hos oss. Då får du både samlingsrabatt och betalar endast en självrisk om du tex utsätts för inbrott och skadegörelse i bilen eller huset.

Samlingsrabatt

Det lönar sig att samla sina försäkringar hos Folksam. Har du ditt hem försäkrat hos oss kan du få rabatt på många av våra andra försäkringar som till exempel barnen, bilen, hunden, katten, fritidshuset och båten. Har du dessutom både bil och hem så kan du få 10% rabatt på båda försäkringarna.

Läs mer, få ett pris och köp direkt på webben

Klicka på länken nedan så kan du få ett pris och köpa den direkt här på webben.

Fyll i ditt personnummer och svara på några frågor, för att se pris och teckna en hyresrättsförsäkring som gör att du kan känna dig trygg.

Köp hyresrättsförsäkringen

Om du har frågor eller vill ha hjälpa att välja

Vår kundservice hjälper dig gärna om du är tveksam.

Vi vill att du ska vara rätt försäkrad – inte för mycket och inte för lite. Kundservice kan hjälpa dig att göra ett bra val utifrån just din situation.

Ring oss – så hjälper vi dig!

0771-950 950

Vardagar 07.30–21.00, helg 09.00–19.00

Eller kontakta oss med e-post