Få upp till 25 % rabatt!

Sveriges bästa

Villaförsäkring

Så hanterar vi dina personuppgifter

Få upp till 25 % rabatt!
Villaförsäkring - högst betyg hos Konsumenternas - Sveriges populäraste hemförsäkring.


För att du älskar ditt hus

Du som bor i villa eller eget radhus behöver en hemförsäkring för dig och dina saker och villaförsäkring för taket, fasaden, trädgården och altanen – allt som hör till tomt och hus. ​

Vi försäkrar 1,8 miljoner hushåll – välkommen du också!

  • Sveriges populäraste hemförsäkring – Vi försäkrar flest hem i Sverige enligt branschstatistik från Svensk Försäkring 2022.
  • Topprankad hjälp när du behöver den! – Vår servicekvalitet får högsta betyg enligt Svensk Kvalitetsindex (SKI 2021).
  • Marknadens bästa skydd – Både vår hem- och villaförsäkring får högsta betyg för sitt innehåll hos Konsumenternas.se

Därför väljer du att försäkra hela ditt hus hos oss

Marknadens mest omfattande skydd

När Konsumenternas Försäkringsbyrå objektivt jämför de olika försäkringarnas innehåll får både vår hemförsäkring och vår villaförsäkring högst betyg av alla. Oavsett om du väljer omfattningen Bas eller Stor får du en topprankad försäkring.

Sveriges populäraste hemförsäkring

Vi kan hemförsäkringar och med drygt 2 miljoner hem försäkrade hos oss försäkrar vi flest hem i Sverige enligt Svensk Försäkring.

Låg självrisk

Väljer du Hemförsäkring Stor får du inte bara ett mer omfattande skydd. Självrisken för dina saker halveras till endast 900 kronor. Dessutom kan du själv välja självrisk för det som hör huset till.

Bästa skyddet för dina saker

Oavsett om sakerna i ditt hem är dina egna, hyrda eller lånade så har vi marknadens bästa egendomsskydd i vår hemförsäkring enligt Konsumenternas.se. Dessutom kan du få upp till 80.000 kronor i ersättning när oturen är framme. Hemma och på resan – dygnet runt.

Nyvärde på hemelektronik, hushållsmaskiner och vitvaror

Vanligtvis sker ett åldersavdrag om något skulle hända din tv, dammsugare eller diskmaskin. Men med Villa- och Hemförsäkring Stor slipper du åldersavdraget inom fyra år från inköpet så länge du låter laga det skadade föremålet eller köper en ny likvärdig produkt.

Bästa skyddet vid naturskador

Storm, hagel, snötryck, översvämning, brand och blixtnedslag. Vi ersätter skador som orsakas av naturens krafter eller vädrets nycker. Dessutom med maximalt åldersavdrag på 10 000 kronor om du har Villaförsäkring Stor som är högst rankad i Sverige när det gäller skydd mot naturskador i Konsumenternas jämförelse.

Bästa reseskyddet både i och utanför Sverige

Oavsett vart du reser har du alltid ett reseskydd de första 45 dagarna om du råkar ut för en olycka, blir sjuk eller bestulen. Skyddet innefattar även nästan alla riskfyllda aktiviteter så som skidåkning, dykning eller långsegling på öppet hav. Reseskyddet i vår hemförsäkring har helt enkelt fått högst betyg i Konsumenternas jämförelse.

Återkommande trygghetsbesiktning

En trygghetsbesiktning ingår alltid när du tecknar villaförsäkring hos oss. Vi går tillsammans igenom byggnaden för att upptäcka eventuella brister och risker för vattenläckage, brand och inbrott. Väljer du Villaförsäkring Stor gör vi en återkommande besiktning vart femte år.

Försäkringen är märkt med Bra Miljöval©

Både vår hem- och villaförsäkring är certifierad enligt Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval© – en av världens tuffaste miljömärkningar. När ditt hus ska repareras så kan vi till exempel föreslå en byggentreprenör som är miljögodkänd av oss och som använder miljövänligt byggmaterial i så stor utsträckning som möjligt utan att kvaliteten påverkas.

Upp till 25% rabatt

Om du har din bil försäkrad hos oss får du 10% rabatt på vår villa- och hemförsäkring. Du får ytterligare 15 % rabatt om du hjälper till att förebygga inbrott och vattenskador. Totalt kan du få upp till 25% rabatt på villa- och hemförsäkringen. Med hemmet försäkrat hos oss får du dessutom 10% rabatt på din bilförsäkring och en rad andra försäkringar.

Topprankad hjälp när du behöver det

Vi finns här för dig. Du får hjälp att teckna rätt försäkring utifrån ditt behov och dina förutsättningar. Råkar du ut för en skada hjälper vi dig på bästa sätt. Vår servicekvalitet får högsta betyg enligt Svensk Kvalitetsindex (SKI2021).

Vi är kundägda – mer tillbaka till dig

Tills skillnad från många av våra konkurrenter är det du som kund som äger Folksam. För oss är nöjda kunder och nöjda ägare samma sak. Vi delar inte ut bonusar till chefer. Vinsten används till återbäring, generös skadereglering och för att förbättra för dig som kund.

Det mest hållbara varumärket i branschen

Folksam har rankats som Sveriges mest hållbara varumärken i kategorin försäkring av Sustainable Brand Index 2021. Dina sparpengar placeras ansvarsfullt och vi är stolta över att kunna erbjuda boende- och bilförsäkringar märkta med Naturskyddsföreningens ”Bra Miljöval”. Allt hållbarhetsarbete gör vi tillsammans med våra kunder och ägare och tillsammans försäkrar vi oss om en bättre morgondag.

Forskar och förebygger för din trygghet

Du får tips på hur du kan slippa skador i ditt hem, till exempel från vatten, brand och inbrott. Våra trafikforskare testar hur säker bilen är. Vi hjälper dig att göra hållbara val, till exempel genom att testar och jämför allt från cykelhjälmar till solpaneler och värmepumpar.

Stort utbud av olika försäkringar

Hur du än lever och bor så finns det saker runt dig som du tycker om. Folksam har ett stort utbud av försäkringar för alla tänkbara behov och livssituationer. Det enklaste är att samla alla försäkringar hos oss. Då får du både samlingsrabatt och betalar endast en självrisk om du tex utsätts för inbrott och skadegörelse i bilen eller huset.

Samlingsrabatt

Det lönar sig att samla sina försäkringar hos Folksam. Har du ditt hem försäkrat hos oss kan du få rabatt på många av våra andra försäkringar som till exempel barnen, bilen, hunden, katten, fritidshuset och båten. Har du dessutom både bil och hem så kan du få 10% rabatt på båda försäkringarna.

Läs mer, få ett pris och köp direkt på webben

Klicka på länken nedan så kan du få ett pris och köpa den direkt här på webben.

Vår Villaförsäkring Stor får högst betyg i Konsumenternas jämförelse. Fyll i ditt personnummer och svara på några frågor för att se pris och teckna en villaförsäkring som gör att du kan känna dig trygg.

Köp villaförsäkringen

Om du har frågor eller vill ha hjälpa att välja

Vår kundservice hjälper dig gärna om du är tveksam.

Vi vill att du ska vara rätt försäkrad – inte för mycket och inte för lite. Kundservice kan hjälpa dig att göra ett bra val utifrån just din situation.

Ring oss – så hjälper vi dig!

0771-950 950

Vardagar 07.30–21.00, helg 09.00–19.00

Eller kontakta oss med e-post