Inkomstförsäkring

Inkomstförsäkring hos Folksam

Om du skulle bli arbetslös är det tryggt att ha en inkomstförsäkring. Arbetslöshetskassan ersätter bara inkomst upp till 33.000 kronor de första 100 ersättningsdagarna.

Viktig och samlad information - produktfaktablad

  • Skydd vid arbetslöshet
  • Gäller dig som är med i fackförbund
  • Arbetssökande omfattas inte av jobbavdraget

Vilka förbund omfattas?

I rullistan högre upp på sidan kan du se vilka medlemsförbund som omfattas av Folksams inkomstförsäkring. Beroende på vilket förbund du är med i, kan villkoren för inkomstförsäkringen vara olika. Exempelvis finns det skillnader i antalet dagar som inkomstförsäkringen lämnar ersättning.

Välj ditt förbund i rullistan för mer information om din inkomstförsäkring.

En inkomstförsäkring är ett skydd som hjälper dig ekonomiskt om du blir arbetslös och tillhör en A-kassa. Inkomstförsäkringen kompletterar ersättningen från A-kassan så att ditt lönebortfall inte blir så stort.

Inkomstförsäkring kan ingå i ditt fackliga medlemskap. Kolla under ditt förbund vad som gäller för dig.

För att omfattas av inkomstförsäkringen måste du i de flesta fall ha varit medlem i ditt förbund under minst 12 månader innan du blev arbetslös och ha haft en inkomst på över 33 000 kronor per månad. Du ska också få ersättning från ditt förbunds A-kassa. Du ansöker själv om ersättning från inkomstförsäkringen som betalas ut i efterskott.

Kolla under ditt förbund för att veta exakt vad som gäller för dig.

Har du inkomstförsäkring hos oss i Folksam ingår den som en del i ditt fackliga medlemskap.

En privat inkomstförsäkring kostar olika beroende på bland annat lön du vill försäkra och vilket förbund du är med i.

Hur hög ersättning du kan få beror på vilken inkomstförsäkring du har samt hur mycket du tjänade innan du blev arbetslös. Inkomstförsäkringen ersätter som högst upp till 80 procent av din tidigare lön.

På din förbundssida kan du själva beräkna inkomstförsäkringen för att se hur stor din ersättning kan bli.

Inkomstförsäkringen kompletterar ersättningen från A-kassan så att ditt lönebortfall inte blir så stort om du blir arbetslös.

Tillsammans äger vi Folksam

Du äger Folksam tillsammans med våra andra kunder. Många av er gillar också vårt arbete vilket gett oss flera utmärkelser och goda omdömen.

Vi är kundägda

För en hållbar framtid

Genom att placera pengar ansvarsfullt vill vi påverka de företag vi investerar i att ta ett aktivt ansvar. Så här jobbar vi med ansvarsfullt ägande.

Ansvarsfull kapitalförvaltning