Före, under och efter resan

Reseförsäkringar

Här kan du läsa om vilket skydd du har eller kan få och viktiga saker att tänka på innan avresan. Har du frågor kan du ringa oss på 0771-950 950 så hjälper vi dig.

Råkat ut för en reseskada?

Viktigt information innan du reser

Om du har en pågående sjukdom eller har skadat dig innan resan behöver du svara på några frågor i en förhandsbedömning. Och om du blir skadad eller sjuk måste vända dig till en av oss anvisad vårdgivare. Ett resebevis ska du alltid ha med dig på resan, eftersom det är ett bevis på att du är försäkrad.

Våra reseförsäkringar

Om du har vår hemförsäkring så har du ett skydd som räcker långt. Du kan också lägga till ett utökat skydd som vi kallar Resklar. Men om du ska vara borta längre än 45 dagar behöver du en särskild reseförsäkring. Läs mer här nedanför.

Bra att tänka på innan resan

Ett grön kort bevisar att ditt fordon är trafikförsäkrat och är ett krav i vissa länder. Om du reser inom EU/ESS och Schweiz kan du beställa ett EU-kort från försäkringskassan som ger dig rätt till nödvändig sjuk- och tandvård när du vistas inom regionen. Här får du även tips som kan vara bra att ha med sig på resan, så du kan undvika skador.