Folksam kvar på topplistan

- Sveriges Bästa Arbetsgivare

I Universums och Metrojobbs årliga undersökning "Sveriges bästa arbetsgivare" kom Folksam i år på plats 25 av topp 50 stora (fler än 250 medarbetare) arbetsgivare. Vi ligger stabilt kvar i toppen, även om vi backar lite jämfört med förra årets 13:e plats.

Undersökningen genomförs i samband med Karriärbarometern, Sveriges största karriärundersökning där unga yrkesverksamma röstar fram sina framtida drömarbetsgivare.

De har också möjlighet att betygsätta sin nuvarande arbetsgivare utifrån tre faktorer – intern identitet, nöjdhet och lojalitet. Och betyget är gott! Folksam ligger högre upp på rankningen än kända arbetsgivare som SEB och Ericsson. Vi ligger också före flera av våra konkurrenter.

Nöjda medarbetare är bra ambassadörer

— Att våra medarbetare ger oss så positiva omdömen även i år är väldigt glädjande, säger Harriet Pontán, chef HR. Vi vill vara en attraktiv arbetsplats där medarbetarna trivs, utvecklas och gör ett bra jobb. Utmärkelsen går i linje med de höga värden som vi i flera år har sett i vår interna Fokusmätning, så det är roligt att vårt starka erbjudande som arbetsplats blir uppmärksammat även externt.

Engagerade och motiverade medarbetare är de bästa ambassadörerna för att attrahera nya talanger med kompetens som Folksam behöver för att vara ett modernt finansiellt företag.

Kriterierna som bedömningen utgår ifrån

  • Intern identitet – hur bra medarbetarna anser att deras arbetsgivare levererar vad gäller rykte och image, jobbegenskaper, människor och kultur samt ersättning och möjlighet att avancera.
  • Nöjdhet/rekommendation – hur nöjda medarbetarna är med sin nuvarande arbetsgivare utifrån ett helhetsperspektiv och hur sannolikt det är att de skulle rekommendera arbetsgivaren till vänner.
  • Lojalitet – hur benägna medarbetarna är att stanna kvar hos sin nuvarande arbetsgivare.

Sveriges Bästa Arbetsgivare 2015 — hela listan

Träffa Per som berättar om sin karriär på Folksam