Så här kul är det att jobba hos oss

— stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter

Det är kul att jobba på ett försäkringsbolag som Folksam, det tycker inte minst våra medarbetare. Arbetsuppgifterna är roliga, yrkesrollerna många, karriärmöjligheterna goda och vi sysslar med mer än bara försäkring – trafiksäkerhet till exempel.

Våra medarbetare har kul på jobbet. När vi frågar dem så säger nio av tio att de känner ett stort engagemang i arbetet och gärna vill stanna kvar på Folksam. Åtta av tio tycker dessutom att de har kul på jobbet och att de har stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter.

Goda karriärmöjligheter

Folksam är ett stort företag med flera dotterbolag och vi försäkrar nästan varannan svensk. Det innebär många intressanta yrkesroller och chanserna är goda till karriär på många olika sätt.

Du kan byta spår, klättra uppåt eller specialisera dig. Vi har dessutom bra strukturer som stöttar medarbetarnas utveckling, till exempel ett gediget utbud inom ledarutveckling.

En kul och kreativ arbetsmiljö

Vi jobbar aktivitetsbaserat utan fasta sittplatser eftersom det stimulerar såväl flexibilitet och kreativitet som samarbete och effektivitet. Det betyder att du själv väljer en arbetsplats som passar de uppgifter du har för stunden.

På vårt huvudkontor på Södermalm i Stockholm finns ett varierat utbud av bland annat projektmiljöer, samtalsrum, kreativa utrymmen, caféer och platser för att samla tankarna.

Vi jobbar med många spännande frågor

Försäkring och pension är självklart vårt huvudfokus. Men det är inte allt vi gör. Vår vision är att kunderna ska känna sig trygga i en hållbar värld och vi arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet och miljöarbete.

Som en av Sveriges största kapitalförvaltare har vi även goda möjligheter att påverka företag att ta ett etiskt ansvar. Och vi är stolta över att vara ett kundägt bolag. Inga vinster betalas ut till aktieägare, utan går istället tillbaka till kunderna.

”Jag trivs verkligen bra”

— Ingen dag är den andra lik och det är kul att jobba med något som gör skillnad för människor. Jag trivs verkligen bra. Det är högt i tak och vi diskuterar ofta olika lösningar och kundupplägg, man delar med sig.

Det är dessutom en stor arbetsplats med mycket variation, både i kompetenser och arbetsuppgifter, menar Susanne, rådgivare inom sparande.

Läs intervjun med Susanne

”Det mesta är väldigt roligt”

— Det mesta är väldigt roligt. Det absolut bästa är att det är ett omväxlande och stimulerande arbete och en god kollegial stämning.

Det finns hela tiden nya utmaningar som får mig att växa, jag har utvecklats jättemycket genom det här jobbet. Och arbetsklimatet genomsyras av ett starkt engagemang, berättar Karolina, biträdande chef för kapitalförvaltningen.

Läs intervjun med Karolina