Student och nyfiken på oss?

- Vi har mycket att erbjuda!

En kreativ och dynamisk arbetsmiljö, ledare som stöttar medarbetarnas utveckling och att arbeta för en god sak är några av de saker som är viktiga för studenter i den framtida karriären, enligt en undersökning från Universum 2015.

— Det stämmer bra in på hur det är att jobba här på Folksam, säger Harriet Pontán, HR-chef. Och många studenter är nyfikna på oss! Det är många som besöker vår monter när vi är på arbetsmarknadsdagar och cirka 150 studenter jobbar extra i vår studentpool med bland annat ekonomi, skadereglering och kundservice.

Tillsammans kan vi skapa ett lärande och växande för både studenterna och oss. Det är också många som söker jobb på Folksam när de tagit examen, vi rekryterar framför allt inom IT, ekonomi, juridik och matematik.

En kreativ och dynamisk arbetsmiljö

Folksam är en stor arbetsgivare med flera dotterbolag vilket innebär bra karriärmöjligheter, många intressanta yrkesroller och spännande arbetsuppgifter. Det finns tydliga strukturer som stöttar medarbetarnas utveckling och vi jobbar i en kreativ och aktivitetsbaserad arbetsmiljö.

Många studenter är idealister

Idealist är enligt undersökningen den karriärprofil som dominerar bland studenterna. Och möjligheten att bidra till en hållbar värld är stor här på Folksam eftersom vi arbetar aktivt med bland annat trafiksäkerhetsforskning, miljöfrågor och ansvarsfullt ägande.

Vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare och vår ekonomiska styrka gör det möjligt att påverka företag att ta hänsyn till människor och miljö.

Nio av tio känner stort engagemang

Folksam är också en arbetsplats där medarbetarna trivs bra. — Vår senaste medarbetarundersökning visar att nära nio av tio känner ett stort engagemang i sitt jobb. Ungefär lika många vill gärna jobba kvar här framöver och är stolta över att arbeta på Folksam, berättar Harriet Pontán.

Är du student och nyfiken på Folksam?

Läs gärna mer om vår studentpool, arbetsmarknadsdagar och andra samarbeten under rubriken ”Student”. Och du som har pluggat färdigt – håll gärna koll på våra lediga jobb!

Du lär dig medan du jobbar

Sist men inte minst så är försäkring något du lär dig medan du jobbar här. Många av våra medarbetare kommer från andra branscher och kunde lika lite om försäkring som du när de började här. Och de har lyckats bra ändå! Många har specialiserat sig, klättrat uppåt eller bytt yrkesroll – karriärvägarna är många på Folksam.