Daniel, interaktionsdesigner

Hej Daniel, berätta om ditt jobb.

— Jag jobbar som Interaktionsdesigner på Folksam. Det innebär att jag arbetar med användarupplevelsen när våra kunder möter oss på webben.

Exempelvis när en kund ska göra en skadeanmälan på webben vill vi att kunden ska uppleva att det är enkelt och smidigt.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Det kan till exempel vara att gå på projektmöten, där jag kommer med input och råd. Andra möten kan ha fokus på digitala affärer med strategier för framtiden och vad ska vi fokusera på.

Jag jobbar också på egen kammare med att ta fram olika prototyper i form av exempelvis navigering och struktur för webben.

Vad är särskilt kul i ditt jobb?

Jag har många utmaningar i mitt dagliga jobb och det gillar jag. Våra produkter har varit uppbyggda för att bli erbjudna via telefon eller personligt möte, inte på webben där kunden vill träffa oss i dag i mycket mer utsträckning än tidigare.

För att få ett så bra kundmöte som möjligt behöver jag tänka nytt. I min roll får jag överblick över hela organisationen och jag är involverad i projekt som levererar förändringar både internt och externt. Jag jobbar både på strategisk nivå men också en del ”hands on”, den kombinationen tilltalar mig.

Vad har du för bakgrund?

Jag är ekonom och har disputerat inom ämnet ”Användbarhet” på Handels. Jag kommer senast från Nordea där jag hade en liknande roll som jag har här.
Jag jobbar både på strategisk nivå men också en del ”hands on”, den kombinationen tilltalar mig

Hur ska man vara för att lyckas i din roll?

Du behöver vara ödmjuk och lyhörd, jag är ju inte expert på produkterna, utan på själva användbarheten. Därför är det viktigt att vara rådgivande i min roll.

Vad ger dig energi utanför jobbet?

Naturen, att var ute. Jag föredrar löpning och cykling och jag bruka delta i Midnattsloppet och Stockholm Halvmarathon.

Var i Folksam ser du dig själv om tre år?

I samma roll som jag har idag eftersom det är så roligt jobb. Kanske är vi flera som jobbar med dessa frågor.

Vad vill du säga till den som funderar på att söka sig till Folksam?

Jag trivs väldigt bra. Jag gillar att Folksam är kundägda, det gör att du kan jobba långsiktigt. Folksam är ett ansvarstagande företag med många karriärmöjligheter.