Frida, livkonsult

Hej Frida, berätta om ditt jobb.

— Jag jobbar som livkonsult inom affärsområde Privat. Det innebär att jag bland annat är ett specialiststöd för våra företagsrådgivare som säljare behovsanpassade tjänstepensionslösningar.

Vi livkonsulter ansvarar bland annat för samordning och paketering av våra produkter, tjänster och kunderbjudanden. Rådgivarna kan kontakta mig när de stöter på problem i sitt dagliga jobb. Jag jobbar också med utbildning och kompetensutveckling av rådgivare och support.

Jag är delaktig i upphandlingar och sitter med i många olika typer av projekt/workshops. Och så jobbar jag även med utveckling av det som kan effektivisera rådgivarens vardag, bland annat administration och blanketter.

Vad är särskilt kul och utmanande i ditt jobb?

Det är ett varierande jobb med högt tempo. Försäkringsbranschen är en förhållandevis stabil bransch men samtidigt en bransch med mycket förändring. Det gäller också Folksam som bolag och arbetsgivare. Det är mycket förändring i det här jobbet och det är viktigt att jag är uppdaterad på utveckling och nyheter i branschen.

Att utveckla nya kontakter både internt och externt och genom samverkan med dessa få fler att välja Folksam är både kul och utmanade. Och förstås är det kul att bidra till att Folksam gör bra affärer!

Hur ska man vara för att lyckas som livkonsult?

Det gäller att vara engagerad och lyhörd och på så sätt kan vi utveckla våra affärer tillsammans. Du behöver också vara lösningsinriktad eftersom du dagligen hanterar en stor bredd av frågor från våra rådgivare och säljchefer.

Hur länge har du jobbat som livkonsult? Vad har du jobbat med tidigare på Folksam?

Jag har jobbat inom Folksam sedan 2001.Först på Folksams dotterbolag KP och KPA Pension med olika roller inom försäljning – mäklarservice, rådgivare och som Key Account Manager. Med den erfarenheten kändes det för mig som ett ganska naturligt steg att gå vidare och jobba som livkonsult.
Vill du utvecklas så finns många möjligheter till det – du behöver inte stå still!

Var i bolaget ser du dig själv om tre år och varför?

Jag har ganska nyligen börjat som livkonsult så jag har mycket kvar att lära mig i det här jobbet. Om tre år jobbar jag nog kvar som livkonsult. Men det finns många utvecklingsvägar på Folksam så visst finns det andra spännande jobb som jag är intresserad av.

Vad ger dig energi utanför jobbet?

Framför allt familj och vänner ger mig energi. Att få uppleva nya platser i världen är av stort intresse men även Dalarna och Gotland finns bland mina favoriter. Och så målar jag tavlor när jag har tid och känner mig inspirerad.

Vad är det absolut bästa med att jobba på Folksam?

Jag får förmånen att jobba med glada och kompetenta kollegor och tillsammans är vi ett bra team. Vill du utvecklas så finns många möjligheter till det – du behöver inte stå still! Det är också spännande att vara med på Folksams framgångsrika varumärkesresa och det är kul att så många är positiva till Folksam.