Helena, rådgivare arbetsplats

Hej Helena, berätta om ditt jobb.

— Jag jobbar som rådgivare här på Folksam. Vi har flera rådgivarroller som arbetar med olika kundgrupper.

I min roll träffar jag i första hand privatpersoner som via sitt kollektivavtal är försäkrade i Folksam. Ibland börjar min kundkontakt med att jag har ett informationsmöte ute på en arbetsplats och därefter träffar jag kunderna på individuella möten. Då ser vi över behovet av försäkring och sparande och hittar lösningar som passar just den kunden.

Det är ett omväxlande jobb där du till stor del själv styr din tid och nästan är som en egen företagare. Men vi har högt satta mål att jobba mot så du kan inte luta dig tillbaka och tro att jobbet ändå blir gjort.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

När arbetet rullar på har jag sex-sju kundmöten per dag som jag själv bokar in, förbereder och följer upp. En del tid går också till att uppdatera mig på nyheter och vidareutveckling. Det handlar bland annat om nyheter inom gruppförsäkring och våra olika försäkrings- och sparprodukter, samt certifieringar och utbildningar i säljteknik.
Jag gillar att hjälpa andra och det gör jag genom att vara personlig och göra det där lilla extra.

Folksam har som mål att ha branschens mest nöjda kunder – hur kan du bidra till det?

Genom att hitta en försäkringslösning som passar varje unik kund. Jag gillar att hjälpa andra och det gör jag genom att vara personlig och göra det där lilla extra. Jag får en kick när kunden ger mig ett varmt handslag och är nöjd med sin lösning!

Vad tror du att du jobbar med om tre år?

Mitt första jobb på Folksam var på Kundservice där jag hade kontakt med kunderna främst via telefon. Idag som rådgivare har jag många personliga möten. Jag skulle i framtiden vilja jobba som Key Account Manager och ha mer omfattande och långsiktiga kundkontakter.

Vad har du för tips till dem som funderar på att jobba som rådgivare?

Du måste vara nyfiken på människor och lyssna mer på dem än att prata själv. Självklart ska du triggas av att jobba mot tuffa mål också. Det här är det roligaste jobbet jag har haft!