null

Niklas, förvaltningsledare

Hej Niklas, berätta om ditt jobb.

— Jag jobbar som förvaltnings­ledare inom förvaltnings­objektet Identitet och behörighet, där IAM ingår som en central del.

Identitets- och access­hanteringen gäller medarbetare på Folksam, våra kunder och samarbetspartners. Jag har jobbat här i snart fyra år och det som lockade mig var att Folksam är ett stort företag med många möjligheter. Och det stämmer verkligen.

Vad händer på Folksam just nu?

Det händer en massa saker på Folksam! Vi är helt klart ett företag i förändring med många pågående utvecklingsprojekt. Det är både kul och utvecklande. Men som förvaltningsledare är det också en utmaning eftersom det förväntas av mig att jag kan bemanna olika projekt så optimalt som möjligt.

Vad är särskilt kul med att jobba som förvaltningsledare?

Jag får jobba med så många olika frågor och lära mig nya områden. Jag gillar också att vi jobbar med PM3 som förvaltningsmodell vilket ger en tydlighet i regler, roller och styrning.

Hur kan en vanlig dag se ut?

Att jobba som förvaltningsledare är faktiskt inte helt olikt ett jobb som projektledare. Ofta har jag möten inom projekt som vill nyttja IAM som plattform. Jag finns till för att stötta affären i att förbättra och utveckla olika system. I jobbet ingår också att följa upp budget tillsammans med våra controllers och styrgrupp.
Det som lockade mig var att Folksam är ett stort företag med många möjligheter

Hur ska man vara för att lyckas som förvaltningsledare?

Du behöver vara bra på att sätta dig in i olika verksamheter och anpassa ditt budskap beroende på vad mottagaren har för intressen och tekniska kunskaper. Det är bra att vara proaktiv och hålla örat mot rälsen för att få koll på vad som händer inom olika områden. Eftersom du samarbetar med andra i många olika sammanhang är det också viktigt att du gillar att ta kontakt och trivs med att synas och höras.

Vad tror du att du jobbar med om tre år?

Jag jobbar nog kvar inom IT. Eftersom jag har ett ganska brett IT-intresse kan jag tänka mig någon annan typ av jobb. Det får gärna innehålla ny teknik och innovation.

Vad är det bästa med att jobba på Folksam?

Det är en så optimistisk anda här och så finns det så många möjligheter. Dessutom går det ju bra för Folksam som försäkringsbolag, vilket gör att vi har råd att investera i bra lösningar med ny teknik.