Farhoud, lösningsarkitekt

Hej Farhoud, du är nyanställd på Folksam. Varför började du jobba här?

— Jag har jobbat nästan 15 år inom telekom och ville prova på en ny bransch. Försäkringsbranschen är liksom telekom IT-mogen och det lockar mig.

Sedan har Folksams kontor också ett väldigt bra läge på Södermalm i Stockholm och lokalerna är moderna och fräscha.

Berätta om ditt jobb

Jag jobbar som lösningsarkitekt och har en likande roll här på Folksam som jag har haft tidigare. Till att börja med kommer jag att jobba med ett rapporteringsprojekt inom Solvens 2 som är ett nytt och omfattande EU-regelverk för försäkringsbranschen. Det är ett helt nytt område för mig som jag ser fram emot att sätta mig in i.

Hur ska man vara för att lyckas som lösningsarkitekt?

Som lösningsarkitekt är du en länk mellan IT och affären. Du behöver vara analytisk för att lätt kunna sätta dig in i verksamhetens behov och se samband. Samtidigt är det bra att vara pedagogisk för att kunna förklara verksamheten för IT och tvärtom. Jobbet blir också lättare om du är social och gillar att umgås med andra, eftersom du har kontakt med många människor som jobbar inom olika områden.
Som lösningsarkitekt är du en länk mellan IT och affären

Vad händer inom IT på Folksam?

Det händer mycket just nu. Folksam har höga ambitioner att göra en jättestor förflyttning – gamla system ska bytas ut mot nya tekniska lösningar. Så vill du vara med på den resan kan jag rekommendera att söka jobb här!

Folksam har som mål att ha försäkrings- och pensionssparandebranschens mest nöjda kunder – hur kan du bidra till det?

Många av våra kunder vill att det ska vara enkelt att vara kund på Folksam, till exempel att man ska kunna hantera sina skadeärenden på webben. IT är ofta kärnan i att hitta sådana bra lösningar som ligger i tiden.

Vad tror du att du jobbar med om tre år?

Nu har jag precis börjat jobba här. Men som det känns nu blir jag gärna kvar på Folksam ett bra tag framöver. Det känns som det finns många möjligheter att prova på olika saker här.