Maryam, Scrum Master

Hej Maryam, berätta om ditt jobb!

– Som Scrum Master fokuserar jag på kundnyttan och kommunikationen i ett uppdrag. Min huvudsakliga uppgift är att coacha mina team som består av väldigt duktiga och drivna personer med olika kompetenser. 

– Jag ansvarar också för att röja undan hinder så att teamen kan utföra sitt arbete på smidigaste sätt. Det kan exempelvis handla om att jag har avstämningsmöten med en beställare eller annan nyckelperson för att komma framåt i en fråga.

– Inom min grupp är vi två som har rollen som Scrum Master och vi jobbar tillsammans för att införa ett nytt, agilt arbetssätt som ska bidra till kundnytta.
Vill du så kan du!

Varför ska man jobba inom IT på Folksam?

– Det händer så mycket spännande här! Folksam satsar stort inom IT och digitalisering – vi vill verkligen komma framåt. Den utveckling som pågår just nu erbjuder en unik möjlighet att vara med på en enorm förändringsresa och jag gillar att vara med på resan istället för att komma in när allt är klart.

– Är du en driven person som vill vara med och påverka och förändra så är det här helt rätt plats. Vill du så kan du!

Vad är du mest nöjd med i jobbet?

– Nyckeln till att lyckas är att jag bryr mig väldigt mycket om människorna runt omkring mig. Att de trivs är viktigt. Jag gillar också att organisera och skapa ordning vilket är en fördel i det här jobbet.

Hur märks det att Folksam är kundägt?

– Det ger ett mer meningsfullt syfte och jag känner ett ansvar att förvalta våra kunders pengar väl. Vi har alltid kundnytta i fokus.

Vad är det bästa med att jobba på Folksam?

– Att jag har en chef som ger mig stort eget ansvar att utveckla och förändra. Jag får väldigt bra backning och han litar på mitt omdöme. Folksam erbjuder också många utvecklingsmöjligheter, moderna aktivitetsbaserade lokaler med olika typer av miljöer och en kultur som bygger på tillit. Det gillar jag!