När du ska ut och resa

Resebevis

Resebeviset ska du alltid ta med dig när du reser. Det är ett bevis på att du har en reseförsäkring. Du hittar det på ditt hem- eller villaförsäkringsbrev.

Om du behöver ett nytt resebevis är det enklaste sättet att ladda ner det nedan och skriva ut. Glöm inte att fylla i ditt hemförsäkringsnummer på försäkringskortet. Ditt försäkringsnummer hittar du i ditt försäkringsbesked eller genom att logga in på Mina sidor.

Ladda ner och skriv själv ut ditt resebevis

Du kan också få ett resebevis hemskickat genom att logga in på Mina sidor och gå in på din hemförsäkring.

Logga in på Mina sidor

Här kan du beställa ett Rysslandsintyg. Det är viktigt att det personnummer eller försäkringsnummer som fylls i, tillhör den som resebeviset ska gälla för. Rysslandsintyget skickar vi sedan med post eftersom det måste vara en originalhandling
Behöver du uppsöka läkare, tandläkare eller sjukhus ska du se till att få ett läkarintyg. Anmäl stöld, överfall eller skadegörelse till polisen på platsen.

Har skada inträffat under en transport gör du anmälan till reseföretaget, till exempel resebyrån eller flygbolaget. Har skadan inträffat på hotell ska du kontakta hotellet.

Kom ihåg att spara inköpskvitton, läkarintyg och en kopia av polisanmälan.

När nöden är som störst

Hamnar du i svårigheter så kontakta oss på telefon 0771–960 960 – särskilt om du behöver omedelbar hjälp. På tider Folksam har stängt kan du ringa Folksam Jour 020-450 000.

Behöver du hjälp utomlands - till exempel vid olycksfall eller akut sjukdom - kan du kontakta SOS-International eller Falck Global Assistance.

SOS-International webbplats

Falck Global Assistance webbplats

Reseförsäkring

Våra reseförsäkringar hjälper till att lindra resfebern. Om du har vår hemförsäkring så har du ett skydd som räcker långt. Du kan lägga till ett utökat skydd som vi kallar Resklar.