Resebevis

När du ska ut och resa

Resebeviset ska du alltid ta med dig när du reser. Det är ett bevis på att du har en försäkring. Du hittar det på ditt hem- eller villaförsäkringsbrev.

Skulle du behöva ett nytt, kan du kostnadsfritt ladda ner och skriva ut eller få det hemskickat via Mina sidor.

Så beställer du

Enklaste sättet att få ditt resebevis är att ladda ner det och skriva ut det direkt från din dator. Glöm inte att fylla i ditt hemförsäkringsnummer på försäkringskortet.

Fäst det sedan i broschyren med övrig information. Ditt försäkringsnummer hittar du i försäkringsbrevet, eller om du ringer till kundservice.

Ladda ner och skriv själv ut ditt resebevis

Behöver du uppsöka läkare, tandläkare eller sjukhus ska du se till att få ett läkarintyg. Anmäl stöld, överfall eller skadegörelse till polisen på platsen.

Har skada inträffat under en transport gör du anmälan till reseföretaget, till exempel resebyrån eller flygbolaget. Har skadan inträffat på hotell ska du kontakta hotellet.

Kom ihåg att spara inköpskvitton, läkarintyg och en kopia av polisanmälan.

När nöden är som störst

Hamnar du i svårigheter så kontakta oss på telefon 0771–960 960 – särskilt om du behöver omedelbar hjälp. På tider Folksam har stängt kan du ringa Folksam Jour 020-450 000.

Behöver du hjälp utomlands - till exempel vid olycksfall eller akut sjukdom - kan du kontakta SOS-International eller Falck Global Assistance.

SOS-International webbplats

Falck Global Assistance webbplats

Reseförsäkring

Våra reseförsäkringar hjälper till att lindra resfebern. Om du har vår hemförsäkring så har du ett skydd som räcker långt. Du kan lägga till ett utökat skydd som vi kallar Resklar.