Kontakt genom e-post eller brev

Här kan du kontakta oss genom e-post. Vi rekommenderar dock att du i första hand ringer till vår kundservice där du får snabbare och bättre svar. Ring oss på: 0771-950 950.

Vill du göra en skadeanmälan?

  • Nedan kan du ställa en fråga om eller uppdatera ditt påbörjade skadeärende. Om du vill göra en skadeanmälan gör du det via webben här.

Vill du skicka brev till oss är adressen:

Folksam
106 60 Stockholm

Vid skadeärenden skickar du brev till:

Folksam Ömsesidig Sakförsäkring
Box 90345
120 25 Stockholm

Förlust, stöld eller skada

Vardagar 07.30-17.00 ringer du 0771-950 950 för att tala med en skadehandläggare - eller så anmäler du händelsen på webben här. På helger och kvällar ringer du vår jour på telefon 020-45 00 00 om du har en akut skada.

De uppgifter du lämnar samlas i ditt skadeärende. Vi kan behöva fråga dig mer om när och var händelsen inträffade och vad som blivit skadat. Gäller det till exempel föremål behöver vi veta ålder och pris på det som är skadat. Är ett fordon inblandat behöver vi registreringsnummer.

Ditt ärende får ett unikt skade-/ärendenummer. Det finns i de flesta fall med i bekräftelsen på din skadeanmälan.

Här kan du läsa om hur du gör när du inte är nöjd med vårt beslut i ditt ärende.

Försäkringen ersätter vattenskador på huset till följd av till exempel skyfall eller snösmältning – då vattnet kommer in i huset genom ventiler, fönster eller dörröppningar – eller upp genom avloppsledningar inomhus, så kallad baktrycksskada.

Du som bor i villa eller eget radhus behöver en hemförsäkring för dina saker och en villaförsäkring för byggnaden och tomtmarken. Läs mer om våra hemförsäkringspaket.

Hemförsäkringen ger inte ersättning vid konkurser. Vi har heller inte någon tilläggsförsäkring som ersätter bokade resor. Ta del av Konsumentverkets information om att du ska kontakta konkursförvaltaren när du har krav för flygbiljetter.

Har du betalat resan med kreditkort ska du kontakta din bank. Charterresor och paketresor ersätts enligt paketreselagen och för det ska du kontakta researrangören.

Övriga ärenden

Vi erbjuder e-faktura till dig som betalar dina försäkringar per kvartal, halvår och helår. Betalar du per månad har du möjlighet att betala via autogiro.

Det är enkelt att anmäla dig till e-faktura. Anmäl dig via din internetbank, så övergår alla dina fakturor som du har på papper till e-faktura.

Hör av dig till oss så hjälper vi dig. Du kan skriva brev till Folksam 106 60 STOCKHOLM, ringa oss på telefon 0771-950 950 eller skicka e-post ovan.

Vi drar pengarna den sista bankdagen varje månad. Saknas det täckning, så drar vi dubbelt belopp månaden efter. (Gäller för privatpersoner).

Ja, du som har hemförsäkring hos oss får tio procents samlingsrabatt på en mängd av våra försäkringar och tillägg – se efter vilka rabatter du kan få.

Nej, det behöver du inte vara. Om du inte gör ett aktivt val erbjuds du för närvarande SEB Världen som är en blandfond med inriktning mot Sverige och övriga världen. Den placerar huvudsakligen i aktier och aktierelaterade instrument, samt i ränterelaterade instrument. Normalt placeras omkring 70 procent av fondens medel i aktier och aktierelaterade instrument och resterande 30 procent utgörs av svenska räntebärande instrument.

En gruppförsäkring är ett avtal mellan Folksam och din fackliga organisation. Genom detta samarbete kan vi på ett förmånligt och enkelt sätt öka din och din familjs trygghet. Kolla här om ditt förbund finns med.

De här telefonnumren tillhör oss på Folksam och används när vi ringer upp våra kunder, till exempel för att gå igenom deras försäkringsskydd.

Om du upplever problem, eller har några frågor kring detta så kontakta oss gärna på 0771-950 950, eller genom e-post.

Du kan skicka in post till oss på adressen:
Folksam
106 60 Stockholm

Vid skadeärenden skickar du post till:
Folksam Ömsesidig Sakförsäkring
Box 90345
120 25 Stockholm

Nej, försäkringen gäller endast från det att den tecknas.

Vid förlust, stöld eller skada

0771-950 950

Vardagar 07.30–17.00

Vid övriga ärenden

0771-950 950

Vardagar 7.30–21, helger 9–19

Folksam Jour

0771-45 00 00

Öppet dygnet runt

SOS International

+46-8-13 60 60

Skador utomlands (ej motor)

Motorskada utomlands

+46-771 45 00 00

Vid akuta skador utanför kontorstid

Falck Global Assistance

+46-8-587 717 76

Skador utomlands