Våga ha pensionsdrömmar

Privat pensionssparande

Vi hjälper dig våga ha pensionsdrömmar

Att spara till sin pension - är lika enkelt som att stoppa pengar i en spargris . Vi har bra erbjudanden, både för dig som vill ha ett tryggt sparande – och för dig som är lite mer vågad. Oavsett vad du väljer erbjuder vi ett flexibelt sparande i någon av våra kapitalförsäkringar.

Osäker på vad du vill välja? Boka då en rådgivning med oss! Vi går igenom din situation tillsammans med dig och tar fram ett skräddarsytt sparande som passar dina behov.

Fördelar med Kapitalförsäkring

  • Flexibelt sparande och uttagsmöjligheter
  • Välj förmånstagare fritt
  • Låga avgifter hos Folksam
  • Ingen vinst- eller inkomstskatt
  • Ingen avdragsrätt som begränsar vad du kan spara

Spara i våra kapitalförsäkringar

Kapitalförsäkring traditionell

Att målspara i Kapitalförsäkring Traditionell passar dig som vill spara enkelt och tryggt. Denna kapitalförsäkring är ett långsiktigt sparande på minst tio år och innebär att vi på Folksam sköter förvaltningen av dina pengar åt dig.


Kapitalförsäkring fond

När du vill spara till något som ligger fem år eller längre fram i tiden och du själv vill välja hur dina sparpengar ska placeras är kapitalförsäkring med fondanknytning ett bra alternativ.


För dig som har ett befintligt sparande med avdragsrätt:

Om du har ett befintligt pensionssparande idag i Folksam med avdragsrätt kan dina kommande inbetalningar beskattas dubbelt enligt förslag från regeringen.

Vi har lösningen och erbjuder en ny sparform till dig med ett privatpensionssparande i Folksam.

Privat pensionssparande

Har du för lite tid?

Vi hjälper dig med att starta ett riktigt bra sparande.

0771 – 950 950

Måndag – fredag 7.30 – 21.00
Lördag – söndag 9.00 – 19.00

Information till dig som bytt pensionsförsäkring

Du som nyligen bytt från en pensionsförsäkring med avdragsrätt i Folksam till Privatägd kapitalförsäkring hittar villkor, förköpsinformation och samlad information nedan.

Hållbarheten stärks i traditionell livförsäkring

Folksam sänker taket för insättningar på kapitalförsäkring med traditionell förvaltning till 100 000 kronor per år och försäkrad.