Hos oss växer dina pengar tryggt

Vi är stolta över att vi under lång tid gett våra kunder en god tillväxt på sina sparpengar. Anledningen är bland annat att vi förvaltar pengarna aktivt och sprider riskerna för att värdet ska utvecklas stabilt genom att vi:


  • Är kundägda
    Eftersom Folksam är kundägt går överskott tillbaka till kunderna

  • Erbjuder återbäringsränta
    Värdeutvecklingen på dina sparpengar får du i form av återbäringsränta. Hur stor den är beror så klart på hur det går för våra investeringar:

  • Haft en bra utveckling historiskt
    Återbäringsräntan kan variera över tid men ser ser vi fem år tillbaka, 2014-2018, har den genomsnittliga återbäringsräntan varit 6,2 procent.

Så här investerar vi

Vårt jobb är att få dina pengar att växa tryggt och över tid så mycket som möjligt.

Därför investerar våra kapitalförvaltare ansvarsfullt i en mix av bland annat räntebärande placeringar, aktier och fastigheter. Exakt hur mycket som investeras i vad ses över löpande, men som ovan såg fördelningen ut den 31 december 2018.

Gillar du siffror?
Vi berättar gärna om hur det går för oss. Varje månad redovisas alla viktiga siffror i en rapport vi kallar Folksam Liv i siffror

Folksam Liv i siffror

Därför sparar jag i Folksam

"Jag vill sova gott och veta att mina sparpengar mår bra"


Se filmen om varför 38-åriga Pelle tycker det är viktigt med trygghet i sparandet.


Samla försäkringar – få rabatter

Om ditt hem är försäkrat hos oss kan du få 10% samlingsrabatt på många av våra försäkringar. Dessutom kan du få ytterligare upp till 15% rabatt när du skadeförebygger.
Vilka rabatter får du?