Glöm inte:

Spara till barnen

Gemensamt för alla barn är att de växer så snabbt. Rätt som det är står ett gäng stora gympaskor och en resväska i hallen.

De flesta ungdomar behöver någon gång pengar för att ta körkort, skaffa den första bostaden eller helt enkelt få en trygg start i livet.

Därför är det en bra idé att spara långsiktigt till barnen. Ju tidigare du börjar desto tryggare framtid kan du ge ditt barn. Ett sparat beloppet varje månad, växer med ränta på ränta-effekt, och kan med tiden bli en rejäl summa.

Därför ska du spara i Folksam

  • Hos oss sparar mer än en miljon svenskar långsiktigt – vi har sparande som passar alla.
  • Vi investerar dina pengar i hållbara och ansvarsfulla företag.
  • Folksam är ett kundägt företag – vi har inga andra ägarintressen att tillgodose och styrs inte av kortsiktiga vinster.

Hur vill du spara?

  • Om du vill ha ett enkelt och tryggt sparande där vi sköter förvaltningen av dina pengar kan en traditionell kapitalförsäkring passa bäst
  • När du vill spara och själv välja fonder är kapitalförsäkring med fondförvaltning ett bra alternativ

Att tänka på

  • En del barn är just ”barn” långt upp i ålder. På 18-årsdagen får barnet fri tillgång till pengarna. Det kan därför vara klokt att spara i ditt eget namn så att du själv kan välja när och hur pengarna ska betalas ut.

    En fördel med att spara i en kapitalförsäkring är att du kan sätta in ditt barn som förmånstagare. Pengarna tillfaller då barnet om du skulle avlida.

Börja spara

Om du är intresserad av att börja spara långsiktigt, kontakta våra certifierade rådgivare. De hjälper dig att starta ett långsiktigt sparande. Samtidigt ger du ditt barn ett fint bidrag till en trygg start på vuxenlivet.