Säkerhetsprodukter vi rekommenderar

Genom våra partners erbjuder vi en mängd säkerhetsprodukter - ofta till rabatterade priser. Här kan du få en överblick över de produkter som vi rekommenderar inom olika skadeområden och sedan beställa via vår webshop.

Till Folksams webshop

Om du föredrar att köpa dina säkerhetsprodukter någon annanstans så kan det vara bra att ha en shoppinglista.

Här nedan har vi samlat alla de säkerhetsprodukter som vi rekommenderar när det gäller båtar. Klicka på skrivarsymbolen längst ned om du vill skriva ut sidan.

Skaffa en brandsläckare!

En fritidsbåt ska alltid vara utrustad med brandsläckare i klassen EN3-13A70BC. Är den under tio meter ska den vara på minst 2 kilo. Över 10 meter du ha minst två stycken 2 kilos-släckare, varav den ena ska vara tillgänglig utifrån.

Vi rekommenderar: Två kilos pulversläckare

Gasvarnare ger trygghet

En gasvarnare larmar vid läckage av olika sorter gaser som annars kan ta tid att upptäcka. Gasvarnaren ansluts till 12 volts likström när den används i båtar och husvagnar.

Vi rekommenderar: Gasvarnare

Kväv elden!

Med en brandfilt kan du kväva mindre bränder i till exempel kläder, möbler och på spisen. Brandfilten ska minst ha måtten 120 x 180 cm, förvaras i fodral på väggen och bör placeras så att den snabbt finns tillhands att använda.

Vi rekommenderar: Brandfilt

Registrera dina värdesaker

I SSF Stöldskyddsregister dokumenterar du dina värdeföremål. De medföljande dekalerna fäster du på dina värdesaker och din ytterdörr, vilket ger en tydlig signal om att dina värdeföremål är registrerade, vilket gör föremålen mindre attraktiva att stjäla eftersom de blir spårbara för polisen och svårare att sälja vidare.

Vi rekommenderar: SSF Stöldskyddsregister

Stöldmärk med DNA-märkning!

DNA-märkning är ett modern sätt att stöldskyddsmärka ägodelar. Blandningen består av syntetiskt framställt DNA som görs synligt när det belyses med UV-ljus.

Vi rekommenderar: DNA-märkning från SSF

MärkDNA från Smartwater

Installera larm - minska självrisken!

Med ett godkänt båtlarm slipper du den lägre självrisken (2000 kronor) i vår båtförsäkring vid helstöld. Har du någon av de högre självriskerna så halveras dessa.

Vi rekommenderar: Godkända båtlarm från M. Sjöberg

Vi rekommenderar: Godkända båtlarm från Defa

Installera söksystem - få premierabatt!

Med ett söksystem installerat i båten är chansen stor att den kan återfinnas efter en stöd. Dessutom får du 10% premierabatt om du installerar någon av följande söksystem:

Vi rekommenderar: Erbjudande från Guard Systems

Vi rekommenderar: Spårsändare från Northtracker

Larm och brandvarnare i kombination!

Joniserande brandvarnare kombinerat med dörrlarm. För hotellrummet, husvagnen, fritidshuset, båten eller hemmet.

Vi rekommenderar: kombinerad brand- och inbrottsvarnare

Spärra allt med ett samtal

SSF Spärrtjänst är vår spärrtjänst och gör hela skillnaden om du skulle tappa bort eller bli bestulen på dina ägodelar. Du kan genom vår spärrtjänst spärra betalkort, ID-handlingar och mobiltelefon med ett enda samtal.

Vi rekommenderar: Spärrservice från SSF

Utrikesdepartementet har tagit fram en reseapp som du kan ladda ner från deras hemsida. Den ger bra info, bland annat om läget i landet och var du kan vända dig för hjälp.

Utrikesdepartementets webbplats