Så kan du bli klimatsmart

Vi har arbetat aktivt för att minska miljöpåverkan i nästan tio år. Bland annat kräver vi att begagnade originalbildelar ska användas vid våra reparationer.

På så sätt har sopberget minskat med 850 ton per år och vi har sparat nästan 450 miljoner kronor åt våra kunder. Både stora och små insatser gör skillnad. Här har vi samlat tips på hur du kan bli klimatsmart.

Klimatsmart boende

I Sverige svarar bostäderna för närmare 1/3 av innevånarnas klimatpåverkan. Några stora klimatbovar i hemmet är uppvärmning, varmvatten samt el till tvätt, förvaring och tillagning av mat. Genom att minska dina utsläpp kan du få lägre boendekostnader.

Bo klimatsmart

Klimatsmart körning

Idag kan du hitta en säker bil som också är mindre belastande för miljön. De mindre, bränslesnåla bilarna blir allt säkrare och de lite större bilarna förses med bränslesnålare motorer, vilket gör det lättare att välja en säker bil med mindre utsläpp.

Välj en bil med hög säkerhet och låg förbrukning så gör du en insats för säkerhet och miljö under många år.

Kör klimatsmart

Klimatkompensering

Klimatkompensation, eller klimatneutralisering som en del kallar det, innebär att utsläpp av växthusgaser kompenseras genom många olika åtgärder – här finns svaren på dina frågor.

Klimatkompensera