Pensionsdröm
grönt med oss

Det där med pensioner är inte så trixigt som många tror. Vi brukar säga att det lika enkelt som att stoppa pengar i en spargris. Här hos oss sparar redan mer än en miljon svenskar till sin pension. Vi jobbar också för att din pension ska växa i en grön framtid. Välkommen att ta första steget mot din pensionsdröm tillsammans med oss!

En Björn
Hur vill du spara?

Därför bör du
pensionsspara

Läs mer

x

En pensionsdröm kan vara allt från en resa med transsibiriska järnvägen till ett litet hus på landet. För att din pensionsdröm ska bli verklighet behöver du ha en god ekonomi även i framtiden. Den som är ung idag kommer att få lägre pension i förhållande till lönen, än dagens pensionärer. Dessutom saknar nära en halv miljon svenskar tjänstepension, den pension som arbetsgivaren betalar. För att komma närmare pensionsdrömmen behöver de allra flesta spara till pensionen på egen hand. Läs mer

Vilket sparande passar
dig bäst?

Vi hjälper dig att komma på grön kvist inför ålderns höst. Söker du trygghet? Eller vill du själv bestämma risken i sparandet genom att välja bland marknadens bästa fonder?

x

Vårt trygga alternativ Om du vill spara tryggt rekommenderar vi vår traditionella pensionsförsäkring. Vi förvaltar dina pengar och du kan ta det lugnt även när det svänger på börsen. Läs mer

Föredrar du att spara i fonder? Om du själv vill välja hur stor risk du vill ta genom ditt val av fonder, kan du spara i en fondförsäkring. Folksam har inget eget fondbolag och har friheten att erbjuda de bästa fonderna inom varje område. Läs mer

Vi hjälper dig!
Boka råd-
givning.

För en grön framtid

Gröna drömmar
är sköna drömmar

Om du väljer tryggheten och låter oss förvalta dina pensionspengar, investerar vi dem i företag som arbetar för miljön och mot klimatförändringar.

För dig som föredrar ett fondanknutet sparande har vi ett stort utbud av hållbara fonder. Du väljer själv! Så låt det bli en sanndröm att få uppleva en vinter även i framtiden. Tillsammans med oss kan du pensionsdrömma. Drömmar som är både gröna och sköna.

Du som kund
ska vara trygg
i en hållbar värld

Läs mer

x

Vi jobbar för att din pension ska växa i en grönare framtid och investerar i företag som arbetar för miljön och mot klimatförändringar. Det är skönt att känna grönt gräs under fötterna! För oss som försäkringsbolag är det viktigt att arbeta för en hållbar värld.

Ett ändrat klimat drabbar alla. Om du låter oss förvalta dina pensionspengar, investerar vi dem enligt en etisk hållbar placeringspolicy, som följer FN:s och OECD:s riktlinjer på det sociala, arbetsrättsliga och miljömässiga området. Genom denna vill vi agera som en ansvarsfull ägare genom att påverka företagen.

För dig som föredrar att välja fonder har de flesta fondbolagen undertecknat FN-initiativet Principles for Responsible Investments (PRI) eller annat hållbarhetsarbete. Välj själv om det är någonting för dig.
Läs mer

Vi hjälper dig!
Boka råd-
givning.

Pensionsdröm
grönt med oss

Välkommen
till rådgivning

Hur ser din pensionsdröm ut? Vi har sparande som passar alla och hjälper dig att komma igång. Du får rådgivning på det sätt som passar dig bäst, via telefon eller ett personligt möte. Hör av dig!