Tilläggsförsäkring

Hyrbil

Köpa försäkringen? Ring 0771-950 950 så hjälper vi dig.

Om du har paketet Bilförsäkring kan du komplettera det med tillägget hyrbilsförsäkring. Då hjälper vi till med hyrbil om din egen bil måste in på verkstad på grund av ersättningsbar brand-, stöld-, maskin-, eller vagnskada.
  • Ersättningsbil upp till 65 dagar
  • Vi betalar 75% av dygns- och kilometerkostnaden
  • Avstå hyrbil och få 200 kr/dygn i ersättning
Här kan du läsa mer om vad som ingår i vår hyrbilsförsäkring.

Hyrbilsförsäkring

  • Tillgång till ersättningsbil upp till 65 dagar
  • Vi betalar 75% av dygns- och kilometerkostnaden
  • Ersättning utomlands 100%
  • Journummer dygnet runt – året om

Markus slapp betala 2.300 kronor

Markus och en annan bilist krockar i en korsning. Kollisionen är så pass våldsam att Markus bil inte längre är i körbart skick. När bärgaren anländer kan han konstatera att bilen inte kommer att kunna lagas och kör sedan bilen direkt till skroten.

Under den tid det tar för Folksam att reglera skadan och Markus att skaffa en ny bil, får han utnyttja hyrbil i två veckor. Folksam står för 75 procent av dygns- och kilometerkostnaden. Markus slipper lägga ut 2.300 kronor i hyreskostnad.

Kan jag få hyrbilsersättning om min bil blir stulen?

  • Ja, vid stöld lämnas dessutom ersättning för den tid bilen varit borta. Om den inte återfinns lämnas i stället ersättning för den tid som är rimlig för att skaffa annan likvärdig bil.
Här kan du ladda hem försäkringsvillkoret för tillägget som ingår i ditt bilförsäkringsvillkor. I den kan du läsa i detalj vad som gäller för försäkringen. Det behöver du till exempel göra innan du tecknar försäkringen och när du har drabbats av en skada.

Försäkringsvillkor bilförsäkring

Tillsammans äger vi Folksam

Du äger Folksam tillsammans med våra andra kunder. Många av er gillar också vårt arbete vilket gett oss flera utmärkelser och goda omdömen.

Vi är kundägda

Den här försäkringen ger dig återbäring

Det är du som äger Folksam. Det över­skott som inte behövs för att förbättra våra kund­erbjudanden, går tillbaka till dig i form av återbäring.

Din återbäring