Tilläggsförsäkring

Hyrbil

Ring 0771-950 950 för att köpa försäkringen.

Trygghet när din bil behöver repareras

Om du har Bilförsäkring Stor eller Försäkring för lätt lastbil kan du komplettera den med tillägget hyrbilsförsäkring. Då hjälper vi till med hyrbil om din egen bil måste in på verkstad på grund av ersättningsbar brand-, stöld-, maskin-, eller vagnskada.
 

Med tilläggsförsäkring Hyrbil får du:

  • Ersättningsbil i upp till 65 dagar
  • Vi betalar 75% av dygns- och kilometerkostnaden
  • 200 kr/dygn i ersättning om du avstår hyrbil

Villkor och information

Försäkringen kan bara tecknas av dig som har Bilförsäkring Stor eller Försäkring för lätt lastbil. Du hittar villkoren i försäkringsvillkoren för bilförsäkring under rubriken Tillägg och Hyrbilsförsäkring.

Tilläggsförsäkring hyrbil

Vår hyrbilsförsäkring som du enkelt tecknar som ett tillägg till din bilförsäkring förenklar för dig om din bil behöver repareras. Här är fördelarna med tilläggsförsäkring Hyrbil.

  • Du får tillgång till en ersättningsbil i upp till 65 dagar.

  • Du får ersättning för 75% av dygns- och kilometerkostnaden när du hyr bil från ett företag som vi rekommenderat.

  • Om skadan skett utomlands kan du få 100% ersättning för dygns- och kilometerkostnaden.

  • Du kan ringa vårt journummer dygnet runt, året om.

Exempel från verkligheten:

Markus slapp betala 2.300 kronor

Markus och en annan bilist krockar i en korsning. Kollisionen är så pass våldsam att Markus bil inte längre är i körbart skick. När bärgaren anländer kan han konstatera att bilen inte kommer att kunna lagas och kör sedan bilen direkt till skroten.

Under den tid det tar för Folksam att reglera skadan och Markus att skaffa en ny bil, får han utnyttja hyrbil i två veckor. Folksam står för 75 procent av dygns- och kilometerkostnaden. Markus slipper lägga ut 2.300 kronor i hyreskostnad.

Kan jag få hyrbilsersättning om min bil blir stulen?

  • Ja, vid stöld lämnas dessutom ersättning för den tid bilen varit borta. Om den inte återfinns lämnas i stället ersättning för den tid som är rimlig för att skaffa annan likvärdig bil.

Har du råkat ut för något?

Anmäl din skada direkt

Behöver du hjälp?

0771–950 950

måndag-torsdag 8–19
fredag 8–17
helger 9–16

Tillsammans äger vi Folksam

Du äger Folksam tillsammans med våra andra kunder. Många av er gillar också vårt arbete vilket gett oss flera utmärkelser och goda omdömen.

Vi är kundägda

Den här försäkringen ger dig återbäring

Det är du som äger Folksam. Det över­skott som inte behövs för att förbättra våra kund­erbjudanden, går tillbaka till dig i form av återbäring.

Din återbäring