Trygg försäkring för din husbil

  • Ersätter till exempel vid brand, stöld och glasskador
  • Ingen vagnskadesjälvrisk vid kollision med djur eller med ett fordon utomlands
  • Du kan få ersättning om du måste avbryta semestern
Jämför våra husbilsförsäkringar

Innehåll husbilsförsäkring

En husbil ger en härlig frihetskänsla. Men ett rullande hem är också extra utsatt för väder och vind och allt som händer ute på vägarna. Med vår försäkring blir det enklare att koppla av på resan.

Välj mellan halv- eller helförsäkring. Trafikförsäkring, som ingår, måste du ha enligt lag. Här ser du vad som ingår i våra försäkringar.
Det här ingår i försäkringen för husbil Helförsäkring Halvförsäkring Trafikförsäkring
Miljögodkända verkstäder
Skadejour dygn runt – året om

Villkor och information

Här kan du ladda hem försäkringsvillkor och viktig och samlad information om försäkringen. Det behöver du till exempel göra innan du tecknar försäkringen och när du har drabbats av en skada.

Assistans är ett smart tillägg till din husbilsförsäkring som kan ge dig ett ökat skydd när du verkligen behöver.

Assistans: hjälp inom en timme

Strejkar din husbil? Ring Assistans och hjälpen är hos dig inom en timme. Priset för Assistans bestäms av husbilens ålder och om du har hemförsäkring hos oss.

Fördelar

  • Hjälp på platsen inom en timme - utomlands inom fyra timmar
  • Reparation, bärgning, låsöppning, hotellrum
  • Ingen självrisk – upp till fyra tillfällen per år

Gäller Assistans utomlands, och kan jag använda tillägget hur många gånger som helst?

  • Försäkringen gäller även när du är utomlands med din husbil. Du kan använda dig av Assistans vid fyra tillfällen per försäkringsår.

Assistans

Du kan teckna assistansförsäkring som ett tillägg till din hel- eller halvförsäkrade husbil. Assistansen gäller vid driftsstopp, stöld, trafikolycka eller något annat driftstopp som hindrar att du kan fortsätta färden med husbilen.

Du är garanterad hjälp med till exempel reparation på plats eller bärgning – inom en timma i Sverige och inom fyra timmar utomlands. Tänk på att hyrbil inte ingår i assistansförsäkringen.

Försäkringen gäller utan självrisk för som mest fyra händelser som inträffar inom ett försäkringsår. Du behöver inte heller betala självrisken på din räddningsförsäkring.
Här kan du ladda hem försäkringsvillkor och viktig och samlad information om försäkringen. Det behöver du till exempel göra innan du tecknar försäkringen och när du har drabbats av en skada.

Villkor husbilsförsäkring 2024

Villkor husbilsförsäkring 2023

Viktig och samlad information om försäkringen

Självrisker

Här kan du se vad självrisken är vid olika typer av skador.

Händelse Självrisk
Trafik 1 000 kr – är föraren under 24 år dubblas självrisken
Brand 1 500 kr
Stöld 2 000 kr
Glas 2 000 kr, vid lagning 0 kr.
Maskin och elektronik (boendedelen) 2 000 kr eller 5 000 kr. Den högre självrisken gäller för husbilar som är sex till åtta år gamla. Detta gäller till husbilen är åtta år.
Maskin och elektronik 2 000 kr eller 5 000 kr. Den högre självrisken gäller för husbil som passerat 4 000 mil. Momentet gäller till husbilen är åtta år och körts max 10 000 mil.
Räddning 1 500 kr
Kristerapi Ingen självrisk.
Rättsskydd 20% av kostnaden, men lägst 1 500 kr.
Semesteravbrott Ingen självrisk.
Vagnskada Välj mellan 6 000 och 3 000 kr. Om föraren är under 24 år tillkommer 1.000 kr. Om fordonets däck inte uppfyller författningar och föreskrifter, som till exempel mönsterdjup och säsongsdäck, höjer vi självrisken med 3.000 kr. Vid kollision med djur slipper du självrisk. Vid kollision utomlands med annat fordon slipper du grundsjälvrisken.

Har du råkat ut för något?

Anmäl din skada direkt

Behöver du hjälp?

0771–950 950

måndag-torsdag 8–19
fredag 8–17
helger 9–16

Samla dina försäkringar - få rabatt

Med hemmet försäkrat hos oss kan du få 10% i samlings­rabatt på flera av våra för­säkringar – vår ordinarie bilförsäkring till exempel.

Vilka rabatter får du?

Medlem i Husbilsklubben.se?

Folksam kan genom ett samarbetsavtal med Husbilsklubben.se erbjuda en förbättrad Husbilsförsäkring för dig som är kund hos oss – ytterligare 10 procent rabatt!

Se vårt erbjudande