Halvförsäkring

Bilförsäkring hos Folksam

Det här är halvförsäkring

Vad är det egentligen som skiljer en halvförsäkring från helförsäkring?

Enkelt sagt handlar det om att en helförsäkring även innehåller och därför också ger ersättning vid en vagnskada. Halvförsäkring ger en lägre premie men innehåller inte det momentet.

Vagnskada i våra bilförsäkringar gäller för skador som uppstår på bilen vid trafikolycka med annat fordon, (om du har orsakat olyckan) uppsåtlig skadegörelse eller annan yttre olyckshändelse som kollision, dikeskörning, fallande träd eller vid transport på annat fordon (bilfärja, tåg etc).

När bör man välja halvförsäkring?

Har du en gammal bil med lågt värde kan det vara en bra idé att välja en halvförsäkring. Om du köpt en ny bil kan det ibland även ingå en vagnskadegaranti under tre år. Då räcker det med en halvförsäkring den första tiden.

Våra paket – Bilförsäkring och Bilförsäkring Stor

Med våra bilförsäkringar väljer du mellan paketen Bilförsäkring och Bilförsäkring Stor – och du avgör själv om du vill välja till vagnskada eller inte, till ditt paket. Du kan se här nedanför under "Jämför bilförsäkring" vad paketen innehåller.

Genom att fylla i dina uppgifter högst upp på sidan får du automatiskt en rekommendation och prisförslag på den försäkring som passar just din bil. Du kan sedan enkelt teckna försäkringen online.

Läs mer om helförsäkring och trafikförsäkring

Här kan du läsa mer om skillnaden mellan helförsäkring och trafikförsäkring

Helförsäkring

Trafikförsäkring

Bilförsäkring och Bilförsäkring Stor har olika innehåll - välj den som passar dig. Trafikförsäkring måste du ha enligt lag.
Det här ingår i våra bilförsäkringar Stor Bil­försäkring
Trafik
Tillval Tillval
Tillval
Tillval
* Beroende på bilens ålder och körsträcka
** Tillval för vissa bilmärken