Spara till barn eller barnbarn

Att din lilla krabat ska ha ett eget sparkapital, det kanske känns långt bort i dag.

Men barn och barnbarn växer så snabbt, och för att du ska känna dig trygg inför deras framtid är det bra att ha pengar till körkort, första bostaden eller en flygbiljett hem från andra sidan jorden.

Ju tidigare du börjar spara långsiktigt till barnen eller barnbarnen, desto tryggare. Ett sparat belopp varje månad som växer med "ränta-på-ränta-effekten" kan med tiden bli en rejäl summa – och en rejält bra start för barnet.

Ränta-på-ränta-effekten

  • Varje månad får sparanden i traditionella försäkringar en viss procentsats extra pengar: så kallad återbäringsränta. Över tid växer sig då sparandet förhoppningsvis ännu större, och därför motsvarar också återbäringsräntan mer pengar.

    Varje månad kan sparandet alltså få återbäringsränta även på förra månadens återbäringsränta – som en snöbollseffekt.

Vilket sparande passar dig?

Om du vill ha ett enkelt och tryggt sparande där vi sköter förvaltningen av dina pengar vill vi rekommendera en traditionell kapitalförsäkring som Barnspar.

Vill du hellre styra sparandet och välja fonder själv? Då är en kapitalförsäkring med fondförvaltning ett bra alternativ, som Fondspar.

Bra att veta

  • Kom igång så fort det går! Det är bättre att börja spara lite än att inte spara alls.
  • Folksam är kundägt, och mer än en miljon svenskar sparar hos oss. Vi hjälper gärna dig hitta rätt sparande för ditt barns framtid.
  • Hur mycket ska du spara? Sätt ett tydligt mål för sparandet och räkna därifrån. Testa vår räknare för att se vad dina pengar kan växa till.

Ge barnet tillgång när du vill

När blir ett barn till en vuxen? Om du inte känner dig helt säker på att barnet ska få tillgång till pengarna på sin 18-årsdag är du inte ensam. Därför kan det vara klokt att lägga sparandet i ditt eget namn så att du själv kan välja när och hur barnets pengar ska betalas ut.

En fördel med att spara i en kapitalförsäkring är dessutom att du kan sätta barnet som förmånstagare; om du skulle avlida går då pengarna till barnet.

Kom igång idag

Om du funderar på att börja spara till barnen, kontakta gärna våra certifierade rådgivare. De hjälper dig att starta ett långsiktigt sparande. Samtidigt ger du ditt barn ett fint bidrag till en trygg start på vuxenlivet.


Få hjälp av våra duktiga rådgivare

  • Om du tycker det är svårt att välja sparandeform, ring och prata med en av våra certifierade rådgivare.

    Vi hjälper dig välja rätt sparande0771-950 950Vardagar 7.30–21, helger 9–19

Vilket sparande passar dig?

När du sparar till ditt barn hos Folksam kan du välja vår traditionella försäkring Barnspar – då sköter vi allt åt dig så du kan slappna av.

Men du kan också välja vår fondförsäkring Fondspar – då får du en fossilsnål startplacering men kan själv välja vilka fonder du vill spara i.

Välj efter din situation och dina behov.

Få hjälp av våra duktiga rådgivare

Vill du prata sparande?

Boka ett personligt möte

Vi ser över dina sparbehov