Inkomstförsäkring

Köps genom ditt förbund — ring 0771–950 950 så hjälper vi dig

Inkomstförsäkring hos Folksam
Om du skulle bli arbetslös är det tryggt att ha en inkomstförsäkring. Arbetslöshetskassan ersätter bara inkomst upp till 25.025 kronor de första 100 ersättningsdagarna. Tjänar du mer kan du förlora pengar.

Viktig och samlad information - produktfaktablad

  • Skydd vid arbetslöshet
  • Gäller dig som är med i fackförbund
  • Arbetssökande omfattas inte av jobbavdraget

Vilka förbund omfattas?

Här nedan kan du se vilka medlemsförbund som omfattas av Folksams inkomstförsäkring. Beroende på vilket förbund du är med i, kan villkoren för inkomstförsäkringen vara olika. Exempelvis finns det skillnader i antalet dagar som inkomstförsäkringen lämnar ersättning.

Så beräknas ersättningen

A-kassans ersättning baseras på din ersättningsgrundande inkomst. Denna inkomst är ett genomsnitt av det du har tjänat de senaste tolv månaderna innan du blev arbetslös. Om du har varit frånvarande, till exempel sjukskriven, under dessa tolv månader så påverkas ersättningen.

Ersättningen från inkomstförsäkringen baseras också på den ersättningsgrundande inkomsten. Är du arbetssökande omfattas du inte av jobbavdraget.
Med en inkomstförsäkring får du ett bra tillskott till a-kassan. Tjänar du mer än 25.025 kronor och är medlem i ett fackförbund med en inkomstförsäkring, så innebär det att du kan få ut cirka 80 procent av din ersättningsgrundande inkomst.

Ett räkneexempel

  • Om arbetslöshetskassan fastställt din ersättning till 35.000 kronor per månad så ger inkomstförsäkringen dig cirka 5.400 kronor mer i månaden efter skatt.

Vi äger Folksam tillsammans

Det är du som äger Folksam, tillsammans med våra andra kunder. Vi ser till att tryggheten följer med i livets alla skeden. Det är vårt jobb.

Vi är kundägda

För en hållbar framtid

Genom att placera pengar ansvarsfullt vill vi påverka de företag vi investerar i att ta ett aktivt ansvar. Så här jobbar vi med ansvarsfullt ägande.

Ansvarsfullt ägande