Försäkring för motionärer

Startklar

Köp Startklar
Startklar är försäkringen anpassad för dig som motionsidrottar. För bara 155 kronor per år får du anmälningsavgiften tillbaka om du missar tävlingar på grund av skada eller sjukdom – dessutom ingår en olycksfallsförsäkring.

För 275 kronor per år gäller försäkringen även när du tränar.
 • Kostar bara från 155 kronor per år!
 • Anmälningsavgiften tillbaka vid skada eller sjukdom – utan självrisk
 • Olycksfallsförsäkring om du skadar dig under tävling
Försäkringen gäller för tävlingar i Sverige.

Viktig och samlad information - förköpsinformation

Viktig och samlad information - produktfaktablad

Här kan du läsa mer detaljerat om vad som ingår i Startklar och Startklar Plus.
Det här ingår i Startklar Startklar Startklar Plus
Kostnad 155 kr/år 275 kr/år
Startklar och Startklar Plus ger dig anmälningsavgifterna tillbaka för samtliga lopp du inte kan delta i på grund av skada eller sjukdom.

Men du täcks också av en olycksfallsförsäkring. Nedan ger vi dig ett par exempel från verkligheten där vi gett ersättning till våra kunder som tecknat Startklar eller Startklar plus.

Startklar – Karins passning blev missat Vasalopp

Karin anmälde sig till Vasaloppet nästan på en gång efter föregående års lopp. Det är ju sådan efterfrågan på platser att det gäller att vara tidig. Karin håller på med flera idrotter, och trots att hon passerat 35 spelar hon fotboll i Korpserierna varje vecka.

I näst sista seriematchen i höstas så small det till i knät. "Jag skulle bara vända upp och slå en passning". Doktorns dom löd: Avslitet korsband och menisk skadad. Där försvann Karins möjlighet att åka Vasaloppet.

Ersättning genom Startklar

 • På Vasaloppets webb, där hon hade anmält sig, fanns en ruta att kryssa i: "inklusive Startklar". Karin tänkte inte då på att något skulle kunna hända, men nu var hon tacksam att få tillbaka anmälningsavgiften på 1 280 kronor. "Det räckte med ett telefonsamtal till Folksam så satt min anmälningsavgift åter på mitt konto några dagar därefter"

Startklar Plus – när Benny skadade sig på träning

Benny är en hängiven cyklist och trivs bäst i branta skogsbackar med sin mountainbike, men just det här året skulle även Vätternrundan bli en utmaning. En lördagsmorgon hösten 2009, hade det frusit på lite på de nedfallna höstlöven. Att det var lite kyligt hindrade inte Benny från att ge sig ut på sin runda. Utförskörningar hanterar han vanligtvis galant. Vad som hände denna gång minns han inte riktigt, men som tur var satt hjälmen där den skulle.

Ersättning genom Startklar Plus

 • Alla blåmärken har bleknat nu, men tiden efter olyckan innebar akut operation av bruten arm, långvarigt gips, tyvärr en omgipsning efter någon vecka och nu regelbunden sjukgympa. "Läkaren har avrådit mig från att cykla Vätternrundan i sommar. Jag kanske skulle klara av det, men det är olämpligt för armens läkning på lång sikt". Benny är glad att tjejen på Vätternrundan pratade gott om Startklar Plus när han anmälde sig - så gott att han bestämde mig för att teckna. Den gäller ju också för olycksfall under träning.

  Han fick snabbt utbetalat:
  Akutersättning 2 730 kronor
  Anmälningsavgiften 1 250 kronor

  Bennys skador visade sig även vara så pass allvarliga att det ledde till bestående besvär, så kallad medicinsk invaliditet. Hans invaliditetsgrad klassades "bara" till fem procent men gav honom ändå 32 000 kronor i ersättning.

Hämta villkor

Här kan du ladda ner försäkringsvillkor och viktig och samlad information om försäkringen. Där kan du läsa i detalj vad som gäller för försäkringen. Det behöver du till exempel göra innan du tecknar försäkringen och när du har drabbats av en skada

Viktig och samlad information om försäkringen

Villkor för Startklar och Startklar Plus

Självrisker

Startklar och Startklar Plus gäller helt utan självrisk.

Skidklar

Med Skidklar kan du njuta tryggt när du far nerför backarna på alla SLAO-anläggningar i Sverige — för bara 170 kronor per säsong.

Köp Skidklar nu

Resklar: utökat reseskydd

I våra hem- och villaförsäkringar Bas och Mellan ingår ett bra reseskydd för dig och din familj. Med Resklar utökar du det skyddet ytterligare.

Tilläggsförsäkringen Resklar