Hästförsäkringar

Våra hästförsäkringar

Trygghet för din häst finns här. Oavsett om du har en ridhäst, avelshäst, travhäst, galopphäst eller om du väntar föl. Våra hästförsäkringar har massor med fina fördelar! Välj Bas för ett grundläggande skydd eller Stor för mer omfattande trygghet.

Mer för hästägaren

Har du redan någon av våra hästförsäkringar? Här hittar du information om de rabatter du kan få, hur du kontaktar våra djurombud och vilka ridhjälmar som är ett bra val.

Som hästägare vet man att någon gång så är olyckan framme och man behöver åka till veterinären med sin häst. Det är tryggt att ha en försäkring så man har hjälp med ersättning om kostnaderna blir höga. Hos Folksam kan du försäkra alla hästar fram till och med 17 års ålder, har du ett avelssto går det att försäkra till och med 20 år. 

Vi har flera hästförsäkringar med innehåll för vanlig ridhäst, travhäst, avelshäst eller galopphäst. Varje försäkring är specialanpassade för din häst och täcker de vanligaste skador och sjukdomar som kan uppstå.

Priset beror på en mängd olika faktorer, till exempel valt försäkringsbelopp för liv- respektive veterinärvårdmoment, ras, ålder och användningsområde. Du kan själv räkna på priset för att se hur mycket det kan bli.

I alla hästförsäkringar så ingår ett olycksfallsskydd för alla som hanterar hästen. Det ger ett bra skydd dygnet runt för skador som kan uppstå. 

Du kan välja veterinärvård och/eller livförsäkring till din häst och det finns tre olika veterinärvårdsbelopp. Veterinärvården ger ersättning för bland annat undersökning, behandling och vård utförd av veterinär vid olycksfall och sjukdom.

Väljer du Stor omfattning i hästförsäkringen ingår även en utökad ersättning för buköppning med 50.000 kr. Du får då även ersättning för alternativ behandling/rehabilitering, djurambulans, laserbehandling av sårskada, nödslakt/destruktion, sjukbeslag, utlämnad receptbelagd medicin och veterinärens resor.

Behöver du rådfråga en veterinär? Då kan du ringa Djurens vårdguide. Det ingår även tre samtal till First Vet utan extra kostnad per försäkringsår och häst. Snabb och tillgänglig experthjälp direkt! Här är med information om djurvård i mobilen

Du väljer hästförsäkring utifrån vad hästen ska användas till.

Du som har ditt djur försäkrat hos oss kan snabbt och enkelt få rådgivning av Djurens vårdguide direkt i mobilen. Du får hjälp med en första bedömning, råd om vård du själv kan utföra eller vidareförmedling till fysisk veterinär.  Använder du tjänsten får du dessutom 300 kronor i rabatt på den fasta självrisken om du behöver uppsöka fysisk veterinär. 

Vid en direkt överflyttning från annat försäkringsbolag eller annan försäkringstagare har du ingen karenstid utan försäkringen gäller fullt ut från första dagen. Vid nyteckning är det 20 dagars karens innan försäkringen gäller fullt ut.

A2 livförsäkring är en begränsad försäkring som gäller om hästen dör eller är så svårt sjuk eller skadad att den inte kan leva vidare.

A1 livförsäkring gäller för samma sak som A2 livförsäkring men även för om hästen förlorar sin användbarhet som ridhäst på grund av skada eller sjukdom.

Du kan teckna försäkring från det att hästen föds till och med 17 års ålder.

Vår basförsäkring är för dig som tycker att det räcker med ett bra grundskydd. Om du väljer Stor försäkring, ingår det förutom grundskydd även användbarhet för avel, trav och galopp. Från alla de stora försäkringarna kan du även få ersättning för bland annat buköppning, veterinärens resekostnader, alternativbehandling, djurambulans och medicin.

Självrisken består av en fast del på 3 000 kronor, 5 000 kronor eller 7 000 kronor, och därefter en rörlig del på 25% för resterande kostnader. Den fasta självrisken behöver du endast betala en gång per försäkringsår oavsett antal skador. Det är ingen självrisk på livförsäkringar.

Ett försäkringsår börjar oftast den dag du tecknade försäkringen och slutar ett år fram i tiden på huvudförfallodagen. Du kan se vilken huvudförfallodag du har på din hästs försäkringsbesked. 

Ja, i alla våra hästförsäkringar ingår ett olycksfallsskydd för personer som blir skadade av en häst som är försäkrad hos oss. Det ger med andra ord ett skydd för andra personer som exempelvis rider och tar hand om din häst.

Nej, vi har inga krav på vaccinationer när du försäkrar din häst hos oss. Om du tecknar hästförsäkring Stor för din häst och sedan väljer att vaccinera din häst så ingår ersättning för komplikationer till följd av vaccination.