Djurförsäkringar

Våra hundförsäkringar

Kärleken till din hund kan inte värderas i pengar. Ett besök hos veterinären kan bli en dyr historia och om hunden blir sjuk eller skadad vill du kunna ge bästa möjliga vård utan att behöva tveka av ekonomiska skäl. Med vår hundförsäkring kan du och din fyrbenta vän känna er trygga.

Våra kattförsäkringar

Det sägs att katten har nio liv, men när olyckan är framme är det främst en veterinär den behöver. Om din katt skulle bli sjuk eller skadad, vill du kunna ge bästa möjliga vård utan att behöva tveka av ekonomiska skäl. Med vår kattförsäkring kan du och din katt känna er trygga.

Våra hästförsäkringar

Vi hjälper dig att försäkra din häst, vare sig det är en ridhäst, travhäst, galopphäst eller en avelhäst. Här kan du också läsa mer om vår olycksfallsförsäkring och vad som gäller för ridklubbar.

Så tycker våra kunder om oss

Så jobbar vi med kundomdömen


Förmåner när du försäkrar ditt djur i Folksam

Försäkrar du ditt djur hos oss får du tillgång till följande tjänster, tips och rabatter.

Vi har flera specialanpassade försäkringar för din hund, katt eller häst.

  • Hund: Vår hundförsäkring har minst 25% i nyteckningsrabatt första året för valpar som inte fyllt ett år. Du kan välja mellan paketen Bas, Mellan och Stor där Stor ger din hund ett komplett skydd. För dig som älskar hundar och har fyra eller fler bästa kompisar där hemma kan du få ett förmånligt paket i vår flockförsäkring. Och är du uppfödare kan du teckna valpkullsförsäkring som skydd för dig och valparna.

  • Katt: Vår kattförsäkring har minst 25% nyteckningsrabatt första året för kattungar som ej fyltt ett år. Du kan välja mellan paketen Bas, Mellan och Stor och välja den försäkring som passar din katts behov. Om du är kattuppfödare kan du även teckna vår speciella kattkullsförsäkring som skydd för dig och kattkullen

  • Häst: Vi har flera hästförsäkringar med innehåll för vanlig ridhäst, travhäst, avelshäst eller galopphäst. Varje försäkring är specialanpassade för din häst och täcker de vanligaste skador och sjukdomar som kan uppstå. Hos Folksam kan du försäkra alla hästar fram till och med 17 års ålder, har du ett avelsto går det att försäkra till och med 20 år.

I våra djurförsäkringar för hund, katt och häst så erbjuder vi olika paket och anpassningar beroende på vilket djur du vill försäkra. Gemensamt för alla är veterinärvård och att du kan välja vilken ersättningsnivå du vill ha för din fyrbenta kompis. I alla våra djurförsäkringar ingår veterinärbesök i mobilen där du utan extra kostnad kan få videosamtal med veterinär tre gånger om året. På folksam.se kan du läsa mer om allt innehåll med exempel, villkor och vanliga frågor och svar.

Du som har din hund- eller kattförsäkring hos oss kan snabbt få hjälp genom att ringa Djurens vårdguide 2288. Beroende på hur ditt djur mår blir du sedan slussad till ett veterinärbesök i mobilen hos FirstVet eller till en fysisk djurklinik. Vill du ha rådgivning för din häst ringer du direkt till FirstVet.

Läs mer om veterinärbesök i mobilen.

I vår försäkring har vi rätt att anvisa till utvald kvalitetssäkrad veterinär för att ge ditt djur rätt vård. Men i regel kan du själv välja vilken veterinär/klinik du vill besöka. Det är viktigt att du säkerställer att undersökning, behandling och vård utförs av en legitimerad veterinär. Om det är ett jourfall så ersätter vi skadan/sjukdomen endast om det bedömts som jourfall av veterinär.

Det finns flera olika sätt att anmäla skada på:

Har du hund eller katt anmäler du din skada här på vår webb.

Du kan också ringa 0771-950 950 under våra öppettider. Ha gärna underlaget från veterinärbesöket framför dig.

Du kan skicka in kostnadsspecifikationen från veterinären till djurskador@folksam.se eller till:
Folksam Ömsesidig Sakförsäkring, Djurskador, Box 90345, 120 25 Stockholm

Du kan teckna en veterinärvårdsförsäkring hos oss oavsett hur gammal din hund är.