Till innehållTill navigering
Sök
Sök

Anmäl skada på häst

Om din häst har blivit sjuk, avlidit eller råkat ut för en skada

Innan du gör din anmälan

 • Ring Djurens vårdguide

  Om det inte är akut, börja alltid med att ringa Djurens vårdguide. Har du pratat med Djurens vårdguide eller FirstVet men inte besökt veterinär behöver du inte anmäla skadan till oss.

  Kontakta Djurens vårdguide

  Ring 0771-22 22 88

 • Anmäl skadan direkt hos veterinär

  Om det är akut ska du besöka veterinär. Du kan ofta direktreglera skadan där, då betalar du självrisk till kliniken och så skickar de kostnaden till oss. Ofta tar de ut en avgift för att direktreglera – denna får du inte ersättning för.

 • Samla ihop information om skadan

  Uppge försäkringsnummer, veterinärunderlag med djurets namn och diagnoskod samt kvitton på veterinärbesök och mediciner.

Anmäl skada

Så gäller din försäkring

Om du har någon av våra hästförsäkringar får du ersättning för kostnader som uppstår om din häst blivit sjuk eller råkat ut för en olycka. Vilket försäkringsskydd du har för din häst beror på vilken hästförsäkring du har tecknat.

Om du har valt till livförsäkring kan du få ersättning om din häst har avlidit, ska avlivas eller triangelmärkas.

Mina sidor kan du se vilken hästförsäkring du har och villka villkor som gäller för dig. Logga in på Mina sidor

Du betalar en fast självrisk på 3 000, 5 000 eller 7 000 kronor beroende på vilken självrisk du valde när du tecknade försäkringen. Du betalar även en rörlig självrisk på 25 procent av den resterande kostnaden. Den fasta självrisken betalas bara en gång per försäkringsår oavsett antal skador, och den rörliga självrisken betalar du vid varje skada.

Du kan se vilken självrisk du har valt i ditt försäkringsbesked på Mina sidor. Logga in på Mina sidor

Din hästförsäkring ersätter veterinärkostnader upp till ditt försäkringsbelopp. Ersättningens storlek varierar beroende på vilket belopp du har valt. På Mina sidor kan du se ditt försäkringsbesked och vilka villkor som gäller för dig. Logga in på Mina sidor

Direktreglering hos Djurklinik Du kan välja att få skadeärendet hanterat via kliniken genom direktreglering. Om din skada kan direktregleras kontaktar kliniken oss, då behöver du inte göra en skadeanmälan till Folksam. Djurkliniken skickar kostnaden till oss, du betalar endast självrisk och eventuell avgift till kliniken.

Om skadan inte kan direktregleras Om du inte vill, eller om skadan inte kan direktregleras, betalar du djurkliniken och gör sedan en skadeanmälan till oss och bifogar dina utlägg för kostnader.

Det finns vissa skador och sjukdomar som inte ger ersättning, du hittar mer information om detta i försäkringsvillkoren.

Här är några exempel:

 • Skador och sjukdomar som fanns innan försäkringen tecknades i Folksam
 • Förebyggande behandlingar som till exempel vaccinationer ersätts inte
 • Tandbesvär som inte orsakats av yttre våld

Om din häst har avlidit, ska avlivas eller triangelmärkas kan du få ersättning om du har en livförsäkring.