En trygg skoterförsäkring – året runt!

En skoter är ett praktiskt hjälpmedel, eller kanske bara ett härligt fritidsintresse i skog och mark – oavsett vilket så förtjänar den en riktigt bra skoterförsäkring. Med vår Året runt-försäkring behöver du aldrig ställa av och på din skoter i Vägtrafikregistret.

  • Ersätter även personskador på förare eller passagerare
  • Gäller även för utrustning som normalt tillhör din skoter, till exempel pulkor
  • Med Året runt får du ett lägre årspris på din skoterförsäkring och slipper avställning
  • Du kan få 10% samlingsrabatt med hemmet försäkrat hos oss
Jämför våra skoterförsäkringar

Innehåll skoterförsäkring

Skoterförsäkringen gäller för din snöskoter och normal utrustning som hör till fordonet, till exempel pulka.

Det här ingår i våra skoterförsäkringar Halvförsäkring Helförsäkring Året runt
Valbar

Villkor och information

Här kan du ladda hem försäkringsvillkor och viktig och samlad information om skoterförsäkringen. Det behöver du till exempel göra innan du tecknar försäkringen och när du har drabbats av en skada.

Självrisker

Här kan du se vad självrisken blir vid olika typer av skador.

Händelse Självrisk
Trafik 1 000 kr (är föraren under 24 år tillkommer 1 000 kr)
Brand 1 200 kr
Stöld 3 000 kr, ökar med 5 000 kr om skotern inte var låst med godkänt lås
Glas 1 500 kr
Rättsskydd 20% av kostnaden, men lägst 1 500 kr
Kristerapi Ingen självrisk.
Vagnskada Välj mellan 3 000 och 6 000 kr (är föraren under 24 år tillkommer 1 000 kr)

Du kan välja omfattning trafik-, halv- eller helförsäkring eller en Året runt-försäkring med omfattningen halv- eller helförsäkring. Trafikförsäkring är obligatoriskt för alla fordon som används i trafiken.

Halvförsäkring, ger ett skydd om din skoter skadas av brand, om glasrutor skadas eller om den blir stulen. Här ingår även rättsskyddsförsäkring.

Med en helförsäkring får du hela skyddet i halvförsäkringen och dessutom ett skydd om din skoter till exempel får skador vid en trafikolycka som du är vållande till eller om den behöver repareras efter skadegörelse av någon utomstående.

Året runt-försäkring ger samma skydd som i grundförsäkringen. Skillnaden är att Året runt-försäkringen gäller även på sommaren och du slipper ställa av din skoter när du inte använder den. Priset blir lägre om du slår ut det över året och precis som i grundförsäkringen väljer du själv om du vill ha halv- eller helförsäkring

Försäkringens premie beror på olika faktorer till exempel som ägarens ålder, bostadsort, samt vilken snöskoter som försäkras.

Försäkringen avslutas automatiskt när du skickar in ägarbytesuppgifter till Vägtrafikregistret.

Vi har olika försäkringslösningar beroende på ditt behov - med vår Året runt försäkring (som finns i omfattning halv- eller helförsäkring) behöver du inte ställa av och på fordonet.

Vår vanliga försäkring med valfri omfattning kan du ställa av när du inte använder skotern och då övergår försäkringen till en så kalla avställningsförsäkring - som bland annat ersätter brand och stöld under avställningen.

Normalutrustning som tillhör skotern så som till exempel släpkälke och snöplog ersätts upp till 25 000 kronor

Om du ska köra snöskoter behöver du ett förarbevis för snöskoter. Du som har ett körkort som du tog före den 1 januari 2000 (även om det senare varit återkallat) behöver inte ett sådant förarbevis. För att få ett förarbevis för snöskoter krävs det att:

1. Du har fyllt 16 år
2. Du har gått en utbildning hos en godkänd utbildare
3. Du har gjort ett godkänt kunskapsprov

Källa Transportstyrelsen.se

Den registrerade ägaren och huvudsakliga brukaren ska stå för skoterförsäkringen.

Hur du kommer använda din skoter? Kommer den köras varje dag eller bara en vecka om året? Vill du ha ett försäkringsskydd som ersätter skador på din skoter eller räcker det med ett mindre innehåll som endast ersätter skador som du själv orsakar andras fordon eller egendom?

Hur vanligt det är att skotrar blir stulna där du har den förvara? För att ha det mest heltäckande skyddet rekommenderar vi en helförsäkring, men du behöver fundera kring ditt eget behov först. Kontakta oss gärna, så kan vi gå igenom det tillsammans med dig.

Nej

Har du råkat ut för något?

Anmäl din skada direkt

Behöver du hjälp?

0771–950 950

måndag-torsdag 8–19
fredag 8–17
helger 9–16

Samla försäkringar och förebygg skada – 10% rabatt

Med hemmet försäkrat hos oss kan du få 10% i samlings­rabatt på många för­säkringar. När du före­bygger skador får du mer rabatt.

Vilka rabatter får du?

Välj en skidhjälm som skyddar

Folksam testar skidhjälmar för att du ska vara trygg i skidbacken. Se vilka skidhjälmar som fått utmärkelsen Bäst i test eller Bra val.

Se vilka hjälmar som är bäst