Bilförsäkring

Information om Folksams hantering av personuppgifter

Det här är trafikförsäkring

Vad är det egentligen som skiljer en trafikförsäkring från en halv- eller helförsäkring?

Trafikförsäkring är obligatoriskt enligt svensk lag – alla bilar som är i trafik ska ha en trafikförsäkring. Trafikförsäkring är alltså det lägsta försäkringsskydd du kan välja till din bil.

En trafikförsäkring gäller endast skador som ditt fordon orsakar. Med andra ord har du inget eget försäkringsskydd för din egna bil – däremot för andra fordon och andra person- och sakskador.

Om någon skulle krocka med din bil så är det vållande förares trafikförsäkring som ersätter skadorna. Är du vållande ersätts alltså inte din bil. Halvförsäkringen innehåller en mängd andra skydd vid skadehändelser på den egna bilen, du kan läsa mer om dessa under "Jämför bilförsäkring". En helförsäkring innehåller även, och ger ersättning vid, vagnskada.

När är det lämpligt att ha en trafikförsäkring?

Det är svårt att avgöra när det är lämpligt att enbart ha en trafikförsäkring. Även om din bil är gammal kan ett halvförsäkringsskydd vara värt den extra premiekostnaden så att du inte blir helt ersättningslös.

Våra paket – Bilförsäkring och Bilförsäkring Stor

Med våra bilförsäkringar väljer du mellan paketen Bilförsäkring och Bilförsäkring Stor – och du avgör själv om du vill välja till vagnskada eller inte, till ditt paket. Du kan se här nedanför under "Jämför bilförsäkring" vad paketen innehåller.

Genom att fylla i dina uppgifter högst upp på sidan får du automatiskt en rekommendation och prisförslag på den försäkring som passar just din bil. Du kan sedan enkelt teckna försäkringen online.

Läs mer om helförsäkring och halvförsäkring

Här kan du läsa mer om skillnaden mellan helförsäkring och halvförsäkring

Helförsäkring

Halvförsäkring

Bilförsäkring och Bilförsäkring Stor har olika innehåll - välj den som passar dig. Trafikförsäkring måste du ha enligt lag.
Det här ingår i våra bilförsäkringar Stor Bil­försäkring
Trafik
Tillval Tillval
Tillval
Tillval
* Beroende på bilens ålder och körsträcka
** Tillval för vissa bilmärken