Guide för bilköpare

Att köpa bil innebär många beslut. Vi har försäkringar och annat som gör det lite lättare för dig att välja.

Välj en bra och trygg bilförsäkring

När något oväntat händer behöver du en bra bilförsäkring. Hos oss får du och dina medpassagerare ett bra skydd. Vi samarbetar dessutom med ett flertal biltillverkare och skräddarsyr försäkringar för olika bilmärken.

Bilförsäkring

När Folksam väljer nya bilar

Ska du köpa ny bil? Vi guidar dig till nya bilar på den svenska bilmarknaden och rekommenderar efter hur säkra och miljövänliga de är. Finns din nya bil i vårt urval?

Våra rekommendationer

Hur säker är bilen?

Vi på Folksam har i 35 år undersökt olika bilmodellers krocksäkerhet och presenterat resultaten. Det gör vi så att våra kunder ska kunna göra ett tryggt och säkert val när de köper bil – ny som begagnad.

Se vilka bilar som är ett bra val

Säker i bilen med förarstödsystem

Med rätt förarstödsystem i bilen kan du öka säkerheten för dig och dina passagerare. Här berättar vi om de viktigaste systemen som informerar, varnar och aktivt går in och justerar körningen.

Förarstödsystem

Undvik bilstölder och inbrott

Här tipsar vi dig om vad du kan göra för att minimera riskerna för stöld och inbrott genom att förebygga – bland annat genom smarta säkerhetsprodukter.

Våra rekommendationer

Var rädd om dig!

Vi på Folksam har en lång erfarenhet när det gäller skadereglering och forskning inom bil- och trafiksäkerhet. Läs våra tips om vad du kan göra för att känna dig trygg i trafiken.

Skadeförebyggande