Avställningsförsäkring

Har du en bil som bara används under sommaren eller som blir stående en längre tid av någon anledning? Då kan det vara en god idé att teckna en avställningsförsäkring för att kunna känna dig helt trygg.

En avställningsförsäkring är ett billigare och vettigare alternativ när du inte använder din bil.

Vad innebär en avställningsförsäkring/garageförsäkring?

En avställningsförsäkring ger ett skydd för en avställd bil som inte får användas i trafiken. Risken för att råka ut för en skada på en avställd bil är avsevärt lägre än en bil i bruk, men det finns fortfarande situationer som kan uppstå även kring en stillastående bil.

Det kan exempelvis handla om stöld, brand eller vagnskada som kan uppstå även om din bil inte rör på sig.

Vad kostar avställningsförsäkring?

En avställningsförsäkring kostar mindre än övriga bilförsäkringar på grund av den betydligt mindre risken för skada. Själva priset räknas ut bland annat baserat på bil/årsmodell, försäkringstagarens ålder och geografisk plats.

Ring oss för pris på avställningsförsäkring

Vad händer med försäkringen när bilen anmäls som “avställd” i bilregistret?

För dig som har en bil med försäkring via Folksam som du väljer att ställa av, kommer den automatiskt att göras om till en avställningsförsäkring och du kommer att få information från oss om dina uppdaterade villkor.

Vill du redan innan veta mer exakt om hur det kommer att påverka försäkringen och villkoren är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Behöver man en avställningsförsäkring?

Det finns inget lagkrav på att ha en avställningsförsäkring/garageförsäkring på en avställd bil, till skillnad från en bil som används då den måste ha ett visst skydd för att få befinna sig ute i trafiken.

Men en avställningsförsäkring kan ge dig ersättning om din bil utsätts för exempelvis stöld, brand eller en vagnskada som uppstår.

Bilförsäkring som är ett Bra miljöval

  • Alla våra bilförsäkringar är certifierade med Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval. Med vår bilförsäkring blir reparationerna miljövänliga med hög andel av återanvänt material. Vi ställer också hårda miljökrav på alla våra leverantörer, från byggmaterial till sortering av avfallet.

Försäkra din bil hos oss!

Vår bilförsäkring har det du behöver för att vara trygg på vägen. Varje år hanterar vi över 50 000 trafikskador och nära 840 000 bilar är försäkrade hos oss. Vår Bilförsäkring Stor topprankas också i konsumenternas jämförelse.

Folksams bilförsäkring

Ford bilförsäkring

Honda bilförsäkring

Hyundai bilförsäkring

Lexus bilförsäkring

Lexus in Business

Mazdda bilförsäkring

Mitsubishi bilförsäkring

Suzuki bilförsäkring

Kia bilförsäkring

Opel bilförsäkring

Peugeot bilförsäkring

Saab bilförsäkring

Skoda bilförsäkring

Toyota bilförsäkring

Toyota Business Plus

Volkswagen bilförsäkring

Volvo bilförsäkring

Samla dina försäkringar

Med vår hemförsäkring får du tio procent rabatt på din bilförsäkring och ytterligare rabatt om du försäkrar mer än en bil. Utöver det kan du också få samlingsrabatt på våra övriga fordonsförsäkringar.