Veteranbilsförsäkring

Ring MHRF på 08-30 28 01 för att teckna försäkringen.

Har du en gammal veteranbil så behöver du inte nödvändigtvis teckna en traditionell bilförsäkring. Du kan istället välja att teckna en så kallad veteranbilsförsäkring.

Uppfyller din ögonsten vissa kriterier kan du få en försäkring till ett mer fördelaktigt pris genom försäkringen Samlarfordon som är framtagen av Folksam tillsammans med Motorhistoriska Riksförbundet (MHRF).

Vad är en veteranbilsförsäkring?

En veteranbilsförsäkring, även kallad entusiastförsäkring, är en särskilt anpassad försäkring för dig som äger just en veteranbil. Det finns en del kriterier som din bil måste uppfylla för att det ska vara möjligt att teckna en veteranbilsförsäkring för den.

För att kunna teckna en veteranbilsförsäkring behöver du till att börja med vara medlem i en klubb för samlarbilar som har samarbete med MHRF. Ditt fordon ska vara mer än 20 år gammalt och får bara användas för nöjeskörning. Fordonet måste dessutom förvaras i ett låst utrymme på hemorten.

När du försäkrar din veteranbil genom MHRF och Folksam får du inga begränsningar på antalet mil du kör varje år. Bilen får däremot inte användas som bruksbil till och från ditt arbete.

Vad kostar veteranbilsförsäkring?

Veteranbilsförsäkringen ger dig oftast ett mer fördelaktigt pris jämfört med en vanlig bilförsäkring eftersom en veteranbil vanligtvis inte får användas lika flitigt som en vanlig bil.

Vad bör man tänka på när man försäkrar en veteranbil?

Fordonet ska vara i gott bevarat skick eller renoverat till ursprungsskick. Ombyggda fordon eller fordon med avvikande detaljer kan också försäkras. Fordon med avvikande detaljer samt fordon som är under rullande renovering, det vill säga fordon som ännu inte är riktigt färdiga, kan du också försäkra.

Veteranbilsförsäkring i samarbete med MHRF

Folksam har tillsammans med MHRF en försäkring anpassad för veteran- och entusiastbilar.

Vår försäkring för Samlarfordon i samarbete med MHRF

Information om hur du tecknar veteranbilsförsäkring hos MHRF

Vår bilförsäkring har det du behöver för att vara trygg på vägen. Varje år hanterar vi över 50 000 trafikskador och nära 840 000 bilar är försäkrade hos oss.

Vår Bilförsäkring Stor topprankas dessutom i Konsumenternas Försäkringsbyrås omfattande jämförelse av bilförsäkringar.

Folksams bilförsäkring

Ford bilförsäkring

Honda bilförsäkring

Hyundai bilförsäkring

Lexus bilförsäkring

Mazda bilförsäkring

Mitsubishi bilförsäkring

Suzuki bilförsäkring

Kia bilförsäkring

Opel bilförsäkring

Peugeot bilförsäkring

Saab bilförsäkring

Skoda bilförsäkring

Toyota bilförsäkring

Volkswagen bilförsäkring

Volvo bilförsäkring

Samla dina försäkringar

Med vår hemförsäkring får du tio procent rabatt på din bilförsäkring och ytterligare rabatt om du försäkrar mer än en bil. Utöver det kan du också få samlingsrabatt på våra övriga fordonsförsäkringar.