Skydda dina värdefulla saker

Äger du en dyrbar elcykel? Eller kanske något dyrbart instrument? Våra hemförsäkringar räcker långt, men det kan finnas saker i hemmet som har ett högre värde än vad hemförsäkringen täcker i vissa situationer.

Det gäller till exempel om du har med dig egendom utanför bostaden eller om de skadas av en plötslig och oförutsedd händelse som inte täcks av hemförsäkringen.

Det kan handla om gitarrer, smycken, jaktvapen eller en robotgräsklippare. På den här sidan berättar vi hur din hemförsäkring gäller om något skulle hände med din extra värdefulla egendom.

Din hemförsäkring räcker långt – upp till 80.000 kronor med paketet Stor

Om en värdesak skulle skadas genom en plötslig, oförutsedd händelse så kan det ingå ett skydd för detta i din hemförsäkring.

Det beror däremot på vilket av våra hemförsäkringpaket du har köpt. Våra hemförsäkringar finns i paketen Bas, Mellan och Stor. I hemförsäkring Bas ingår inte Allrisk (ofta även kallat drulle) som ersätter när något plötsligt och oförutsett händer.

Vi rekommenderar alltid att välja ett paket där Allrisk ingår, oavsett om du har extra dyrbara saker eller inte – så att du kan få ersättning om du till exempel tappar datorn eller mobilen i golvet.

Med våra paket Mellan och Stor ingår Allrisk och du kan få ersättning för plötsliga och oförutsedda händelser på upp till 40.000 kronor med Mellan – upp till 80.000 kronor med Stor. Vad du väljer beror på hur värdefulla saker du äger.

Vi hjälper dig med rätt hemförsäkring

Vår kundservice hjälper dig gärna om du har frågor eller vill få hjälp att köpa rätt hemförsäkring.

0771-950 950

Vardagar 07.30–21.00, helg 09.00–19.00


Läs mer om vad som ingår med våra hemförsäkringar:

Hyresrättsförsäkring

Bostadsrättsförsäkring

Villaförsäkring

Tilläggsförsäkringen Värdesak – du vill försäkra enstaka föremål

Om du har saker som är extra värdefulla kan tillägget Värdesak vara bra att ha med din hemförsäkring.

Med Värdesak skyddar du enstaka föremål med ett högre värde, till exempel musikinstrument, smycken, eller kameror.

Vi rekommenderar att du alltid kompletterar med Värdesak om du har saker vars värde överstiger Allriskens ersättningsgränser (40.000 för Hemförsäkring Mellan och 80.000 för Stor) eller om du har Bas.

Då kan du få ersättning för egendomens hela värde vid plötsliga och oförutsedda händelser – oavsett var du befinner dig.

Vi rekommenderar att du försäkrar sakens hela värde. Värdesak gäller i hela världen – utan tidsbegränsningar.

Ring oss – så berättar vi mer om Värdesak

0771-950 950

Vardagar 07.30–21.00, helg 09.00–19.00


Läsa mer om och köp tilläggsförsäkringen Värdesak:

Tilläggsförsäkringen Värdesak