Skydda huset med Sveriges bästa villaförsäkring


Trygghet för hela huset

Rosafärgad flaggstång, fiskdamm eller en uteplats som gör grannarna mållösa – det är härligt att bo i hus!

Genom ditt fackförbund har du en fördelaktig hemförsäkring som skyddar dig och dina saker. Men du behöver också en bra villaförsäkring för taket, fasaden och den häftiga uteplatsen. Ja, för allt som hör till huset och tomten.

Vi kan erbjuda dig Sveriges mest omfattande villaförsäkring enligt Konsumenternas oberoende jämförelse och du köper den till ett förmånligt medlemspris. Dessutom kan du få ytterligare upp till 25 procent rabatt när du samlar dina försäkringar hos oss och hjälper till att förebygga skador.


Därför väljer du vår Villaförsäkring

Marknadens bästa skydd

Vår Villaförsäkring Stor har högst betyg när Konsumenternas Försäkringsbyrå objektivt jämför innehållet i försäkringar. Även vår lite billigare basförsäkring rankas högt.

Sveriges populäraste hemförsäkring

Med drygt 2 miljoner hem försäkrade hos oss är vi störst på hemförsäkringar enligt branschstatistik från Svensk Försäkring från 2019.

Bästa skyddet vid naturskador

Storm, hagel, snötryck, översvämning, brand och blixtnedslag. Vi ersätter skador som orsakas av naturens krafter eller vädrets nycker. Dessutom med maximalt åldersavdrag på 10 000 kronor om du har Villaförsäkring Stor som av Konsumenternas är högst rankad i Sverige när det gäller skydd mot naturskador i jämförelse.

Nyvärde vitvaror

Vanligtvis sker en värdeminskning om något skulle hända diskmaskinen eller kylskåpet. Men med Villaförsäkring Stor slipper du värdeminskning inom fyra år från inköpet så länge du låter laga det skadade föremålet eller köper en ny likvärdig produkt.

Återkommande trygghetsbesiktning

En trygghetsbesiktning ingår alltid när du tecknar villaförsäkring hos oss. Vi går tillsammans igenom byggnaden för att upptäcka eventuella brister och risker för vattenläckage, brand och inbrott. Väljer du Villaförsäkring Stor gör vi en återkommande besiktning vart femte år.

Försäkringen är märkt med Bra Miljöval©

Villaförsäkringen är certifierad enligt Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval© – världens tuffaste miljömärkning. När ditt hus ska repareras så kan vi till exempel föreslå en byggentreprenör som är miljögodkänd av oss och som använder miljövänligt byggmaterial i så stor utsträckning som möjligt utan att kvaliteten påverkas.

Medlemspris plus en massa rabatt

Genom ditt fackförbund får du villaförsäkringen till ett lägre medlemspris. Har du också bilförsäkring hos oss får du 10 procent rabatt på den, och dessutom 10 procent extra rabatt på villaförsäkringen.

Om du också förebygger att ditt hus får inbrott och vattenskador får du ytterligare upp till 15 procent rabatt på villaförsäkringen.

Nio av tio är nöjda eller mycket nöjda med vår kundservice

Om du vill ställa frågor eller få goda råd om vad som passar dig så ring till vår uppskattade och erfarna kundservice - ofta når du oss också via vår chatt.

Vi är kundägda

Det är du som äger Folksam, tillsammans med våra andra kunder. Det gör att vi vill engagera oss i det våra kunder bryr sig om. Varje gång vi möter en kund så möter vi en ägare och det gäller inte minst i det dagliga arbetet – därför står vi på din sida.

Återbäring är pengar tillbaka till dig

Att vi är kundägda betyder också att våra ägare – du och alla andra kunder får vara med och dela på vinsten. Vi kallar det återbäring och den kommer en gång per år.

Inga bonusar till chefer

För oss är nöjda kunder och nöjda ägare samma sak. Vi delar inte ut bonusar till vår ledning. Vinsten används till återbäring och för att förbättra för dig som kund.

Ett varumärke som håller

Folksam har rankats som Sveriges mest hållbara varumärken i kategorin försäkring av Sustainable Brand Index 2020. Vi är stolta över att kunna erbjuda boende- och bilförsäkringar märkta med Bra Miljöval©. Vi placerar dina sparpengar ansvarsfullt med tanke på ett hållbart och jämställt samhälle.

Forskar och förebygger för din trygghets skull

Som kund får du tips på hur du kan förebygga skador i hemmet som vattenskador, inbrott och brand. Folksams världsberömda trafikforskning bidrar till en större säkerhet för alla som vistas i trafiken. Vi hjälper dig som konsument att göra hållbara val, till exempel genom att testa utomhusfärger och cykelhjälmar.

Läs mer, få ett pris och köp direkt på webben

Klicka på länken nedan så kan du få ett pris och köpa den direkt här på webben.

Vår Villaförsäkring Stor får högst betyg i Konsumenternas jämförelse. Fyll i ditt personnummer och svara på några frågor för att se pris och teckna en villaförsäkring som gör att du kan känna dig trygg.

Köp en villaförsäkring - börja med ditt personnummer

Om du har frågor eller vill ha hjälpa att välja

Vår kundservice hjälper dig gärna om du är tveksam.

Vi vill att du ska vara rätt försäkrad – inte för mycket och inte för lite. Kundservice kan hjälpa dig att göra ett bra val utifrån just din situation.

Ring oss – så hjälper vi dig!

0771-950 950

Vardagar 07.30–21.00, helg 09.00–19.00

Eller kontakta oss med e-post

Få en timmes rådgivning – det tjänar du på!

Träffa en av våra duktiga rådgivare och se om ditt nuvarande försäkringsskydd ger dig den trygghet du behöver idag. Välj en tid och plats som passar dig!