Husbilsklubben.se

Du som är medlem får 10% rabatt

Folksam kan genom ett samarbetsavtal med Husbilsklubben.se erbjuda en förbättrad Husbilsförsäkring för dig som är kund hos oss.

Du som är medlem får 10 procent rabatt på din husbilsförsäkring. Har du både husbils- och hemförsäkringen i Folksam får du dessutom ett förlängt reseskydd från 45 dagar till 185 dagar när du reser med husbilen.
Villkorsbilagan gäller utöver Folksam ordinarie villkor för Hem och Villa.

Ladda ner bilagan här

  • Husbilsklubbens förlängda reseskydd ersätter inte kostnader som uppstått under tid då husbilen är avställd
  • Vi ersätter inte kostnader som uppstår vid resa med annat färdmedel än husbil. Under resa som görs med husbil omfattar dock försäkringen avvikelse för resa med annat färdmedel i max 7 dagar vid två separata tillfällen under resan

Det är viktigt att poängtera att ovanstående begränsningar i praktiken endast gäller på resa från och med resdag 46, eftersom Folksams ordinarie villkor för reseskyddet i hemförsäkringen inte har dessa begränsningar. Avställningsförsäkringen gäller inte bara i Sverige utan även i övriga EES-länder samt övriga länder som är anslutna till systemet med grönt kort för Husbilsklubbens medlemmar.

Viktigt att veta

Vi vill trots ovanstående tillskott avråda Husbilsklubbens medlemmar från att ställa av sin husbil när man bor i den på semestern. Skälet är att avställningsförsäkringens skydd inte är lika omfattande som en halv- eller helförsäkring.

Skulle man välja att framföra fordonet när det är avställt kan detta få ödesdigra konsekvenser vid en trafikskada. Räddnings-, maskin- och elektronikskadeförsäkringen ingår inte när husbilen är avställningsförsäkrad. Dock ingår maskinskadeförsäkring för boendedel även under avställningstiden.

Ska du bila utomlands?

Vi har samlat våra bästa tips och råd för en säkrare bilresa utomlands.

Ta del av vår checklista

Folksams säkerhetsbutik

Här hittar du flera säkerhetsprodukter som är bra att ha med på resan.

Till säkerhetsbutiken