Viktig information till medlemmar i Kommunal

I november fick ett antal medlemmar i Kommunal tyvärr en dubbel dragning på sina gruppförsäkringar. Premien har dragits både via löneavdrag och autogiro. Vi ber om ursäkt och gör allt för att betala tillbaka pengarna så snart som möjligt.

Bakgrunden är att löneavdraget ska upphöra och att de kunder som har ett aktivt medgivande hos oss sedan tidigare istället ska få en dragning via autogiro. Detta var planerat att ske i december, men tyvärr råkade vi debitera två gånger i november istället.

- Vårt fokus ligger nu på att hjälpa våra kunder och göra återbetalningar så snabbt och smidigt som möjligt, säger Kristian Sihlén, KAM, Marknad och försäljning.

Så sker återbetalningen

Folksam kommer att återbetala pengarna via Swedbanks utbetalningssystem SUS. Om du har anmält ditt konto till SUS får du pengarna insatt automatiskt, annars kommer du att få en utbetalningsavi. För att slippa betala en avgift kan du lösa in avin digitalt. Här är mer information om hur du gör

- Det här var en dålig månad att råka ta dubbelt betalt för försäkringar med tanke på att kunderna kanske vill använda pengarna till julen, men vi gör vårt bästa för att betala tillbaka så snart som möjligt. Förhoppningsvis ska de bara behöva ligga ute med pengarna några få dagar. Vi ser över våra rutiner för att säkerställa att detta inte ska hända igen, säger Kristian Sihlén.

Vi är ledsna för att det här har inträffat och återkommer löpande med information. 

Har du frågor?

  • Välkommen att kontakta vår kundservice på 0771-950 950.

    Med vänliga hälsningar,
    Folksam 

Ett antal medlemmar i Kommunal har dessvärre fått en dubbel dragning på sina gruppförsäkringar, dvs premien dras både via löneavdrag och autogiro. Vi ber naturligtvis om ursäkt för det och ska göra allt för att återbetala den summa som vi dragit för mycket så snart som möjligt. Återbetalning påbörjas i mitten av vecka 49. 

Vi undersöker det just nu. Bakgrunden är att löneavdraget ska upphöra och dessa kunder som har ett aktivt medgivande hos oss sedan tidigare ska istället få en autogirodragning. Detta var planerat att ske i december, såklart utan dubbeldragning. 

Folksam kommer att återbetala pengarna via Swedbanks utbetalningssystem SUS. Om du har anmält ditt konto till SUS får du pengarna insatt automatiskt, annars kommer du att få en utbetalningsavi. För att slippa betala en avgift kan du lösa in avin digitalt. Här är mer information om hur du gör. Återbetalning påbörjas i mitten av vecka 49.

Ja, vi ser över våra rutiner för att säkerställa att detta inte ska hända igen.