Unionen Egenföretagare

Pensionsspara i Folksam

Boka ett möte

Vill du prata sparande? Vi hjälper dig – boka ett möte

Som egenföretagare behöver du själv se till att säkra din framtida pension. Vi har helhetslösningar för pension och trygghet för dig som är egenföretagare.

Hos oss på Folksam kan du välja att ha ett bekvämt sparande där vi sköter förvaltningen av ditt kapital, eller välja fonder själv från vårt kvalitetsgranskade utbud.

Som egenföretagare får du göra skatteavdrag för pensionssparande. Avdragsrätten gäller oavsett vilken bolagsform du driver.

Med vår kostnadsfria rådgivning får du en helhetsbild av dina behov samt information om möjligheten att teckna hängavtal för att få tillgång till de kollektivavtalade försäkringarna.

  • Enkel administration av företagets pensioner och försäkringar 

  • Hållbart sparande

  • Större trygghet med bra tillval

Har du tidigare varit anställd, och haft flera olika arbetsgivare, kan det vara värt att samla dina tjänstepensioner. Det gör att du får en bättre överblick över dina pengar och många gånger kan du också sänka dina avgifter. Här hittar du mer information om hur du flyttar din pension till Folksam

En företagsägd kapitalförsäkring används för att placera företagets överlikviditet. Pengarna som sparas kan du välja att spara till pensionen eller använda till att till exempel utveckla företaget eller för att ta utdelning.

Företagsägd kapitalförsäkring är också bra att använda till "vilande bolag", 5:25 regeln. 5:25-reglerna gör det möjligt att betala ut företagets tillgångar till 25% beskattning när företaget väl varit vilande i 5 år. Under dessa 5 år kan du använda kapitalförsäkringen för att förvalta företagets kapital.

Som egenföretagare kan du göra avdrag för pensionssparande med 35 % av lönen, upp till 10 prisbasbelopp. Se över resultatet i slutet av året (innan den 31 december) för att se om du ska göra extra insättningar.

Att vara sjuk en längre tid påverkar ekonomin, särskilt för dig som är egenföretagare. Med sjukförsäkring och premiebefrielse kan du få ekonomisk trygghet under tiden du är sjuk.

I vår premiebefrielse ingår även samtalsstöd via tjänsten Må Bra-rådgivning, helt kostnadsfritt. Mer information om hittar du på länken nedan.

Må bra rådgivning Folksam Plan

Nedan hittar du villkor och förköpsinformation som gäller för FolksamPlan. Det är alltid de senaste versionerna som är publicerade.

Hämta försäkringsvillkor

Här kan du läsa i detalj vad som gäller för FolksamPlan

Försäkringsvillkor FolksamPlan - Tjänstepension och Privat pensionsförsäkring för näringsidkare

Försäkringsvillkor FolksamPlan - Företagsägd kapitalförsäkring

Förköpsinformation

Förköpsinformation FolksamPlan - Tjänstepensionsförsäkring

Förköpsinformation FolksamPlan - Privat pensionsförsäkring för näringsidkare

Förköpsinformation FolksamPlan - Företagsägd kapitalförsäkring - vid företagssparande

Prislista

Prislista(Anpassad) FolksamPlan - Individuell tjänstepension samt privat pensionsförsäkring för näringsidkare

Prislista FolksamPlan Företagsägd kapitalförsäkring – vid företagssparande

KID - key information documents (PRIIP-förordningen)

Från 1 januari 2018 gäller ett lagkrav som innebär att försäkringsbolag måste tillhandahålla faktablad som ska hjälpa icke-professionella investerare att fatta välgrundade investeringsbeslut. Här nedanför hittar du faktabladen för våra kapitalförsäkringsprodukter.

KID - Faktablad för FolksamPlan, Företagsägd kapitalförsäkring med traditionell förvaltning - vid företagssparande S4665

KID – Faktablad för FolksamPlan, Företagsägd kapitalförsäkring med fondförvaltning - vid företagssparande S4666

Mina sidor Företag

Med vår tjänst Mina sidor Företag får du som egenföretagare bra koll på företagets pension och sparande hos oss. Du kan enkelt ansöka om tjänsten via knappen "Skaffa tjänsten" nedan.

Du som redan har tjänten klicka på knappen "Logga in" och signera med BankID för att enkelt kunna göra ändringar och se värdet. 

Hur vi hanterar personuppgifter

Du som anställd i ett företag kan känna dig trygg med hur vi hanterar personuppgifter som din arbetsgivare har skickat in till oss. Vi har tagit fram information till din arbetsgivare, vilket du kan läsa mer om här.
Boka en rådgivning - det är enkelt. Fyll bara i ditt namn, telefonnummer och personnummer så kontaktar vi dig! Vi kan hjälpa dig med lösning som passar just dina behov.