Råd och Vård för idrottsskador

Råd och Vård för idrottsskador är en tjänst som ingår i idrottsförsäkringen för många av de idrottsförbund vi samarbetar med. Det kostar ingenting extra att använda tjänsten.

Vi har utvecklat tjänsten för att hjälpa idrottare att hålla sig skadefria och få hjälp att bedöma skador när det behövs.

Här kan du se vilka förbund som har tjänsten. 

Ring till Råd och Vård för idrottsskador och prata med fysioterapeuter som är experter på idrottsskador:

  • Bedömer skadan och anmäler den till oss
  • Ger råd om vidare behandling
  • Tipsar om skadeförebyggande övningar

Så går det till steg för steg

  • När du ringer Råd och Vård för idrottsskador på 020-44 11 11 får du boka telefontid hos en fysioterapeut som är specialist på idrottsskador. Fysioterapeuten bedömer skadan via telefon och ger råd om vidare behandling.
  • Om fysioterapeuten bedömer att du behöver mer än rådgivning för att fastställa skadan ingår upp till två besök hos fysioterapeut, ett besök hos läkare och en röntgen vid behov.
  • Det är fysioterapeuten på Råd och Vård för idrottsskador som bokar in ditt besök - alltid hos en vårdgivare som är expert på idrottsskador.
  • Om din skada är ett försäkringsfall hjälper fysioterapeuten dig att dokumentera och anmäla skadan direkt till oss. Har du frågor om försäkring eller ersättning är du varmt välkommen att kontakta oss på Folksam. Ring 0771-950 950.

Så fungerar Råd och Vård för idrottsskador

Råd och Vård för idrottsskador ingår i idrottsförsäkringen för många av de idrottsförbund vi samarbetar med. Vill du veta om tjänsten gäller för dig? Här hittar du listan på idrottsförbund vi samarbetar med

När du ringer Råd och Vård för idrottsskador på 020-44 11 11 får du boka telefontid hos en fysioterapeut som är specialist på idrottsskador. Fysioterapeuten bedömer skadan via telefon och ger råd om vidare behandling.

Akut omhändertagande av muskelbristning

Akut omhändertagande av skadat knä

Akut omhändertagande av stukad fot

Projekt Knäkontroll

Varje år drabbas många unga tjejer av svåra knäskador som orsakar lidande och kostar stora belopp. Med ett enkelt träningsprogram så minskar risken för allvarliga skador väsentligt.

Träningsprogrammet knäkontroll

Förebyggande idrottsforskning

I fyra av fem populära lagidrotter dominerar knän bland de skador som leder till bestående besvär. Läs mer i vår studie baserad på en unik idrottsskadedatabas.

Idrotterna som är mest skadedrabbade