Dina förmåner

Försäkring, sparande och pension

Försäkringar och pensionssparande är det vi är bäst på. Och självklart kan vi erbjuda dig förmånliga och rabatterade försäkrings- och pensionslösningar.

Personalförsäkringar

Vi står för kostnaden för ett försäkringspaket som bland annat innehåller hem-, olycksfalls- och sjukvårdsförsäkring. Du betalar endast förmånsskatt och din kostnad för hela paketet blir bara 100-150 kronor per månad beroende på vad du tjänar.

Tjänstepension och mer trygghet

Som anställd hos oss har du en konkurrenskraftig tjänstepensionsplan som ger en bra trygghet den dag du går i pension. Utöver pension innehåller den också skydd vid långtidssjukdom och efterlevandeskydd för din familj om du går bort.

Genom vår arbetsskadeförsäkring kan du få ersättning om du skadar dig på arbetsplatsen. Du har även en tjänstegrupplivförsäkring som är en ekonomisk trygghet för din familj vid dödsfall.

Extra pension genom löneväxling

Ett förmånligt sätt för dig att höja din framtida pension är att löneväxla. Då väljer du att avstå en del av din bruttolön i utbyte mot extra inbetalningar till din tjänstepension.

Privatekonomisk rådgivning

Vi erbjuder dig kostnadsfri rådgivning om din privatekonomi – ditt försäkringsskydd, din tjänstepension och eventuellt privat sparande.

Personalrabatter

Som medarbetare får du till exempel 25 procent i rabatt på våra bil-, hund- och villaförsäkringar. Privat pensionssparande och fondsparande får du också rabatt på. Dessutom får du rabatt på skadeförebyggande tjänster och varor hos våra samarbetspartners.
En film om hur det är att jobba hos oss på Folksam.