Vårt hållbarhetsarbete

Vi har en lång tradition av att delta aktivt i samhället. Det avspeglar sig i vårt arbete med hållbarhet och ansvarsfull påverkan.

För oss är de här frågorna centrala och vi tror på att arbeta förebyggande. Det bidrar till färre skador och att vi tar små steg närmare vår vision – att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld.

Några exempel på vårt engagemang

 • Ansvarsfullt ägande - så jobbar vi med våra investeringar
  Sedan 2001 påverkar vi de företag vi äger aktier i genom våra etiska placeringskriterier och bolagsstyrning. Vi förvaltar drygt 300 miljarder kronor vilket ger en rejäl tyngd i vår möjlighet att påverka.

  Allt vi gör i livet har betydelse. Det spelar roll. Vad vi gör, väljer, säger och köper. Eller inte köper. Folksam har valt att genom sina placeringskriterier försöka påverka företagen att ta ett aktivt ansvar.
 • Trafikforskning - tillsammans gör vi trafiken säkrare
  Vi hanterar fler än 50.000 trafikskador varje år. Därför vet vi också hur skador uppstår, hur de kan undvikas och hur följderna kan lindras. Vår trafikforskning leder till färre trafikskador, mindre lidande och lägre kostnader för dig och för oss.

  Genom att ha bilen försäkrad hos oss bidrar du till en säkrare trafik. Fem kronor av din bilförsäkring går nämligen till vår trafikforskning. Vi vet vilka bilar som är säkrast och du får ett lägre pris på försäkringen om du har en säker bil.
 • Miljöarbete - vi lever som vi lär
  En viktig del av vår verksamhet har länge varit miljöfrågan. Idag kan vi stolt säga att vi lever som vi lär. Vi är bland annat det första svenska bolaget som kan erbjuda försäkringar som är märkta som Bra Miljöval. Andra exempel är vår byggmiljöguide och test av hållbara utomhusfärger.

Mer om vårt hållbarhetsarbete