Värdefulla medarbetare behöver ha bra förmåner — Folksam

Du är värd bra förmåner

Det är viktigt för oss att kunna erbjuda dig som medarbetare bra och konkurrenskraftiga förmåner.

Vårt erbjudande är brett och flexibelt för att möta dina och alla andra medarbetares olika behov beroende på intressen, ålder och livssituation.

Här nedan kan du läsa mer om en del av de förmåner vi erbjuder dig.
Försäkringar och pensionssparande är det vi är bäst på. Och självklart kan vi erbjuda dig förmånliga och rabatterade försäkrings- och pensionslösningar.

Personalförsäkringar

Vi står för kostnaden för ett försäkringspaket som bland annat innehåller hem-, olycksfalls- och sjukvårdsförsäkring. Du betalar endast förmånsskatt och din kostnad för hela paketet blir bara 150-250 kronor per månad beroende på vad du tjänar.

Tjänstepension och mer trygghet

Som anställd hos oss har du en konkurrenskraftig tjänstepensionsplan som ger en bra trygghet den dag du går i pension. Utöver pension innehåller den också skydd vid långtidssjukdom och efterlevandeskydd för din familj om du går bort.

Extra pension genom löneväxling

Ett förmånligt och enkelt sätt för dig att höja din framtida pension är att löneväxla. Då väljer du att avstå en del av din bruttolön i utbyte mot extra inbetalningar till din tjänstepension.

Privatekonomisk rådgivning

Vi erbjuder dig kostnadsfri rådgivning om din privatekonomi – ditt försäkringsskydd, din tjänstepension och eventuellt privat sparande.

Personalrabatter

Som medarbetare får du till exempel 25 procent i rabatt på våra bil-, hund- och villaförsäkringar. Privat pensionssparande och fondsparande får du också rabatt på. Dessutom får du rabatt på skadeförebyggande tjänster och varor hos våra samarbetspartners.
När du mår bra presterar du också bra på jobbet. Därför prioriterar vi förmåner inom hälsa och friskvård.

Friskvårdsbidrag

Går du på gym, simmar eller får massage? Friskvårdsbidraget kan användas till många olika aktiviteter. Vi ersätter kostnaden för din friskvård med upp till 3 000 kronor per år.

Subventionerad lunch

Alla våra medarbetare ska ha möjlighet att äta en ordentlig lunch. Därför står vi för en del av din lunchkostnad.

Samtalsstöd dygnet runt

Alla kan vi någon gång känna oro och stress och behöva någon att prata med. Vi erbjuder kostnadsfritt och anonymt samtalsstöd med experter som har psykologisk, privatjuridisk eller ekonomisk kompetens. Alla är opartiska, har tystnadsplikt och finns tillgängliga dygnet runt.

Kamratförening

Gillar du att ha en aktiv fritid med motion, kultur och idrottsevenemang? Genom vår kamratförening har du som anställd många aktiviteter att välja mellan.
Om du ska prestera på topp behöver du också tid för återhämtning. Det är viktigt att kunna balansera yrkesliv och privatliv och därför erbjuder vi möjlighet till flexibel arbetstid.

Utöver dina semesterdagar får du tre lediga dagar per år att förlägga när du vill – ett sätt för oss att möta olika behov, kulturer och religioner. Och när du fyller 45 och 50 år får du fler semesterdagar.
Som förälder ska du ha möjlighet att kombinera jobb och familjeliv. Därför erbjuder vi både löneutfyllnad och förkortad arbetstid.

Löneutfyllnad

Du som har varit anställd hos oss i minst ett år och tar ut föräldraledighet innan ditt barn fyller 1,5 år har rätt till föräldraersättning. Tillsammans med föräldrapenningen från Försäkringskassan får du då ut 90 procent av din lön under 210 dagar av din föräldraledighet.

Förkortad arbetstid

Som förälder har du rätt att korta ner din arbetstid till 75 procent av den ordinarie arbetstiden tills ditt barn fyllt 12 år.

När det går bra för Folksam vill vi att både kunder och medarbetare ska få ta del av framgången.

Kunderna får återbäring på sina försäkringar och du som medarbetare premieras genom ett belöningsprogram. Belöningen kan bli ända upp till 20.000 kronor per år och betalas ut som ett pensionssparande.
Vi är måna om att våra medarbetare ska växa och göra karriär. Det finns många sätt att utvecklas och vi hjälper dig att hitta rätt väg.

Karriärplanering

Genom samtal med en extern coach får du möjlighet att reflektera över hur du har det på jobbet i dag och vad du vill i framtiden.

Bidrag för studier på fritiden

Du som studerar på fritiden, eller är studieledig i max tre år, får ekonomiskt stöd för kurslitteratur och kursavgifter om dina studier har anknytning till vår verksamhet.