Ditt skydd som ny medlem i Musikerförbundet

I samarbete med Musikerförbundet får du ett tryggt och prisvärt starterbjudande med försäkringar särskilt utvalda för dig som ny medlem.

Musikerförbundets logga samt två människor i sportiga kläder

Dina försäkringar

Ingår i medlemsavgiften

Utan kostnad så länge du är medlem.

I ditt medlemskap i Musikerförbundet ingår en olycksfallsförsäkring med ett försäkringsbelopp på 400 000 kronor för medicinsk invaliditet. I starterbjudandet får du ytterligare ett försäkringsbelopp på 600 000 kronor.

Om du skulle gå bort kan dina anhöriga drabbas av oväntade kostnader. I ditt medlemskap ingår en livförsäkring som kan hjälpa till att täcka till exempel begravningskostnader.

Ansvarsförsäkringen gäller i din roll som yrkesverksam musiker. Den täcker de skadeståndskrav du kan råka ut för om du skadar en annan person eller någons egendom.

Starterbjudande

Skyddar direkt, förutsatt att du väljer att betala och fortsätta efter startperioden.

Vill du fortsätta med starterbjudandet?
Då behöver du inte göra något, förutom att betala fakturan när den kommer.

Vill du inte fortsätta med starterbjudandet?
Då kan du välja bort försäkringar via Mina sidor eller genom kupongen på brevet du får hem i brevlådan.

Köpa till

Du har medlemspris på fler försäkringar

Du kan köpa till fler försäkringar för ett lägre medlemspris. Ta del av flera erbjudanden till dig som medlem i Musikerförbundet.

Se våra erbjudanden

Därför är det bra att vara försäkrad genom Musikerförbundet

  • Stort skydd till litet pris

    Eftersom ni är många medlemmar i Musikerförbundet får du försäkringar med bättre villkor och till ett lägre pris än om du hade tecknat på egen hand. Det lönar sig att vara fler!

  • Enkelt och flexibelt

    Försäkringarna är särskilt utvalda för dig i Musikerförbundet. Du väljer själv vilket skydd du vill behålla och kan köpa fler försäkringar till ett lägre medlemspris

  • Vi är kundägda

    Tillsammans med våra andra kunder är det du som äger Folksam. Därför går överskottet tillbaka till våra kunder i form av återbäring eller till att göra våra försäkringar ännu bättre.

Mer om försäkringarna
Att vara med i facket ska ge trygghet på jobbet, men även på fritiden. Därför är vi stolta över våra medlemsförsäkringar och vårt samarbete med Folksam! Karin Inde, ordförande Musikerförbundet

Viktig information

Här hittar du förköpsinformation för dig som medlem i Musikerförbundet.

Förköpsinformation för medlemmar i Musikerförbundet

Vanliga frågor och svar

Vi värnar om tryggheten för dig som medlem, och därför har du fått utvalda förmånliga försäkringar med ett bättre innehåll jämfört med om du skulle teckna dem på egen hand. När du blev medlem i ditt fackförbund blev du automatiskt ansluten. Du kan självklart välja att inte fortsätta med erbjudandet – då kan du välja bort försäkringar via Mina sidor eller genom kupongen på brevet du får hem i brevlådan. Har du redan fått ditt försäkringsbesked och vill tacka nej till erbjudandet, ring oss så hjälper vi dig.

Vi värnar om tryggheten för dig som medlem, och därför har du fått utvalda förmånliga försäkringar med ett bättre innehåll jämfört med om du skulle teckna dem på egen hand. Premien betalas genom en faktura, men du kan också välja att betala med autogiro. Om du inte vill fortsätta med erbjudandet kan du välja bort försäkringar via Mina sidor eller genom kupongen på brevet du får hem i brevlådan. Har du redan fått ditt försäkringsbesked och vill tacka nej till erbjudandet, ring oss så hjälper vi dig.

Rådgivning för dig som medlem

Boka en rådgivning och bli rätt försäkrad. Det kostar inget och du binder dig inte för något. Rådgivningen sker på webben och är ett samarbete mellan ditt fackförbund och Folksam.

Boka digital rådgivning